HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Överklagar bygge i parken

Gävle Börje Larsson, aktiv i Hyresgästföreningen, överklagar Skanskas byggplaner i Klockgjutarparken i Gävle. Nu ser han fram emot rond två, tre och fyra i frågan.

Med klar majoritet men efter lång diskussion tog kommunfullmäktige i Gävle vid sitt oktobersammanträde beslutet att Skanska ska få bygga insatslägenheter för äldre i Klockgjutarparken på Söder.

Som Hem & Hyra tidigare berättat har protesterna varit många mot byggplanerna, främst från närboende som tycker att parken ska vara orörd. Skanskas planerade hus krymptes något av  fullmäktige, från sju våningar till sex våningar med sammanlagt 28 lägenheter.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Börje Larsson, som också protesterat mot att bara välbeställda pensionärer kommer att ha råd med de nya lägenheterna, skriver i en insändare som skickats till media i Gävle att de boende i området inte har gett upp kampen utan ”…nu börjar rond två med i första hand överklagande till länsstyrelsen i Gävleborgs län.” Han avslutar med att konstatera att kanske blir det även en rond tre och fyra i ärendet också.

Annons
Läs också Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.