Annons

Pajalabostäder vill chockhöja hyrorna

Pajala Bostadsbolaget Pajalabostäder har i sitt krav till Hyresgästföreningen kommit in med landets högsta hyreskrav. ​

​Pajalabostäder kräver en hyreshöjning på 5,27 procent eller 37,98 kronor per kvadratmeter. Detta skulle innebär en hyreshöjning på 190 kronor i månaden för en lägenhet på 60 kvadratmeter.
Pajalabostäder har kommit in med det första hyreskravet till Hyresgästföreningen i Norrland. Deras yrkan på 5,27 procent uppger de beror på höjda räntorna, ökade kostnader för kommunala taxor och högre personalkostnader.

Annons
-Jag har ännu inte hunnit sätta mig in i företagets kalkyler, men en hyreshöjning på 5,27 procent är en orimlighet, säger Sten Fors förhandlare på Hyresgästföreningen Region Norrland.
Vi har sökt Pajalabostäders förhandlare Urban Krutrök för en kommentar, men har i skrivande stund inte lyckats nå honom.
 
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.