Annons

Parter oense om mögel i lägenhet

Halmstad Andrahandshyresgästen drog på grund av mögel i lägenheten och vill inte betala mer hyra. Men det är bara en sak; enligt uthyraren i Halmstad finns det inget mögel.
Foto: Gry Ellebjerg/Hyresnämnden
Kontraktsinnehavaren vill bland annat ha ersättning för ett sprucket glas. Ärendet handläggs nu av hyresnämnden.

Andrahandshyresgästen har sagt upp sig med omedelbar verkan med hänvisning till att det finns mögel i lägenheten. Kontraktsinnehavaren håller inte med och vill att hyrorna fortsätter betalas, likaså en bredbandsavgift och hon vill ha ersättning för skador på möbler. Enligt kontraktet är uppsägningstiden tre månader. Dessutom har lägenheten lämnats ostädad. Nu tas saken upp av hyresnämnden.

Enligt kontrakstinnehavaren har andrahandshyresgästen velat ta över lägenheten men har fått nej av fastighetsägaren och det var i samband med det som möglet kom på tal. Enligt ansökan till nämnden gjorde andrahandshyresgästen ett eget mögeltest som var positivt, men när kontrakstinnehavaren senare lät Anticimex göra ett fanns det inget mögel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Andrahandshyresgästen kvarstår sin hållning och i ett svaromål, där Hyresgästföreningen är ombud, berättas att lägenheten var full av brister som inte värden åtgärdade och det stämmer inte att bostaden har lämnats ostädad. Inte heller har några möbler, som ingick i hyran, skadats förutom en bordslampa med ett uppskattat värde av 70 kronor.

Annons

Andrahandshyresgästen kräver också återbetalning av delar av marshyran, cirka 3 000 kronor då hon sade upp lägenheten i mitten av månaden. Hon vill också ha tillbaka 7 000 kronor som har lämnats i deposition.

Ärenden är ännu inte utsatt till förhandling.

Annons
Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

Läs också: Här är allt du behöver veta om uthyrning i andra hand.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.