Annons

Partierna tycker till om Arabys framtid

Växjö Partierna i Växjö vill satsa på ökad trygghet i Araby. På vilket sätt, skiljer sig åt.

Lennart Adell Kind, Liberalerna, svarar i vår enkät att Araby i grunden är en attraktiv central stadsdel i Växjö:

– Vi måste bygga ihop den med centrum genom att bygga attraktiva bostäder och förvandla Mörners väg och Liedbergsgatan till stadsboulevarder. Dessutom måste tryggheten öka genom att förlägga mer samhällsservice som polis, bibliotek och kultur till Araby så att stadsdelen blir en del av de flesta Växjöbors vardagsrum, uppger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Miljöpartiet vill satsa på ett tioårigt utvecklingsprogram.

– Vi vill sluta med duttandet och ta ett helhetsgrepp på utvecklingen. Attraktiviteten för alla Växjöbor att besöka Araby måste öka bland annat med en satsning på blandad bebyggelse och tätare trygghetsbedömningar och snabba åtgärder, svarar Magnus P. Wåhlin.

Kristdemokraterna skriver att det i områden som Araby är viktigt att lägenheterna får en bättre standard och att detta dels kan ske genom att de i högre grad ägs av lägenhetsinnehavaren. Partiet tycker även att kommunen bör göra konkreta åtgärder såsom exempelvis kommunala ordningsvakter.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Centerpartiet vill prioritera trygghetsskapande åtgärder i Araby genom såväl sociala som polisiära insatser.

– Psykisk ohälsa måste prioriteras i skolan för både barn och vuxna. Socialtjänsten måste se till hela familjen för en lyckad integration. Att snabbt få ett arbete är viktigt, svarar Tina Sturesson.

Vänsterpartiet tycker att skolor med större behov ska tillföras mer pengar.

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

– På det sättet kan unga som riskerar att hamna i problem få mer stöd. Vi tycker också att trygghetsvandringar i bostadsområden är bra för att förebygga problem och skapa en tryggare stämning, svarar Johnny Werlöv.

Annons

(M), (S) och (SD) svarade inte på enkäten.

Läs mer: City är en farligare plats än Araby

Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.