HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Partillekvinna mister sitt hem på grund av våldsam sambo

Partille Sambon var hotfull och våldsam. Grannarna polisanmälde honom gång på gång. Nu förlorar kvinnan sin lägenhet, trots protester. En försenad fullmakt gör att hennes överklagande inte gäller.

Det var förra sommaren som situationen blev ohållbar. Kvinnan hade då kontrakt på en etta i Partille. I lägenheten bodde också hennes sambo, en man i 65-årsåldern.

Paret umgicks med en av grannarna. En dag upptäckte grannen att en nyckelknippa saknades sedan mannen varit på besök. Senare samma dag såg grannen att hennes cykel blivit stulen ur hennes förråd. Stölden polisanmäldes.

Läs ocksåKyrkan vill vräka obekväm hyresgästfoto från kyrkogård

Några dagar senare sökte grannen upp paret. Det blev bråk. I tumultet ska mannen ha misshandlat grannen genom att slå henne i ansiktet och magen, ta tag om hennes armar och dra henne i håret.

Grannen polisanmälde. Bara några dagar senare blev hon mordhotad av mannen. Hon blev också av med ytterligare en cykel ur förrådet. Mannen dömdes strax därpå till ett halvårs kontaktförbud mot grannen. Det ska han sedan ha brutit mot flera gånger.

En annan granne polisanmälde mannen sedan denne hotat honom med att ”sätta en kula i huvudet” på honom. En tid senare upprepades hotet.

Läs ocksåFörtroendevalda får egna skyddsombud i Västra Sverige

Mannen ska också ha skadat två kvinnor som var ute och rastade en hund i området. Han hade själv en hund med sig. När den sprang runt de båda kvinnorna ryckte han i kopplet så att de båda ramlade omkull. Båda fick uppsöka sjukhus för ryggskador.

Mannen beskrivs överlag som otrevlig och aggressiv. Enligt värden finns det ett stort missnöje i området med hans närvaro.

Kvinnan som hyr lägenheten nekar till alla anklagelser. Hon menar att grannen som de umgåtts med stundtals är förvirrad på grund av sjukdom. Paret har haft hennes nycklar för att kunna hjälpa henne. Kvinnan säger också att hon själv har dålig hälsa. Därför behöver hon sin sambo som stöd i vardagen.

Läs ocksåHyresgäst i Eslöv anklagas för dödshot - får bo kvarfoto på nycklar i dörr

Men hyresnämnden påpekar att den som har ett hyreskontrakt också är ansvarig för dem som bor eller hälsar på i lägenheten. Kvinnans sambo har utsatt grannarna för störningar som är allvarliga, inte minst genom att gång på gång hota folk som bor i området.

Värden har flera gånger uppmanat kvinnan att göra något åt problemen. Men inget har blivit bättre. Därför förlorar hon nu sin lägenhet.

Kvinnan ville inte ge upp sitt hem, och har överklagat. Men eftersom hennes advokat inte lämnade in en fullmakt i tid tar hovrätten inte upp målet. Därmed gäller hyresnämndens beslut, och kvinnan måste flytta.

Läs också Slog sönder tomtar och hotade att döda Blodspår ledde till misstänkt vandal – Landskronabo förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.