Annons

Partillevärd lovar bättre förvaltning

Partille Tvångsförvaltningen av ett hus i Partille kan upphöra vid nyår. Värden har bland annat betalat tillbaka nära 90 000 kronor i överhyra till flera hyresgäster.

Hem & Hyra har tidigare berättat om fastighetsägaren Boonzai KB, som äger ett hus med fem lägenheter i Partille. Hyresvärden har fällts i hyresnämnden ett flertal gånger under året, och har därför hamnat på Hem & Hyras svarta lista.

För en dryg månad sedan blev fastighetsägaren tillfälligt fråntagen ansvaret för huset och dess hyresgäster, genom ett beslut om så kallad tvångsförvaltning. Sedan dess har kommunägda Partillebo ansvarat för huset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Flera av de allvarliga brister som både hyresnämnden och kommunen påpekat har nu avhjälpts. Ett stort hål i husets gräsmatta har lagats, och elen i en av lägenheterna har åtgärdats. Flera hyresgäster har också fått tillbaka totalt närmare 90 000 kronor som hyresvärden felaktigt krävt i höjd hyra.

Annons

Hyresgästföreningen hade helst velat att tvångsförvaltningen skulle fortsätta. Men vid dagens sammanträde i hyresnämnden dök Boonzais företrädare, Peter Lindqvist, för första gången upp personligen.

Han presenterade vid sittande möte ett färskt avtal med en lokal firma för att garantera bättre förvaltning framöver. Han berättade också att han tänker gå igenom fastigheten och dess lägenheter i januari för att göra upp en underhållsplan.

Läs ocksåUppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljonerCarolina Munkfors och Max Pettersson ståt på marken, Jocke Honkamäki står en våning upp i en byggnadsställning under uppbyggnad vid en ljus men smutsig putsad fasad. Längst till vänster syns en del av en lastbil. Uppsalahem har tvingats renovera fönster i Eriksberg och Svartbäcken genom ett åtgärdsföreläggande från kommunen.

Parterna enades slutligen om att avtalet skulle preciseras ytterligare, undertecknas korrekt och bindas på tre år. Hyresgästföreningen vill också hinna bilda sig en uppfattning om firman innan man godkänner avtalet som i så fall gäller förvaltning från 1 januari.

Annons

Om parterna är överens om ett korrigerat upplägg vid avstämning i mellandagarna kommer kravet på fortsatt tvångsförvaltning att återkallas med omedelbar verkan.

Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.