Annons

Passivhus lockar få

Dalarna Argentum är Faluns nya passivhus. Men de nya lägenheterna på Galgberget är inte så attraktiva som kommunala Kopparstaden hoppats.

Argentum på Galgberget är ett så kallat passivt hus som på grund av extra isolering till stor del värmer upp sig självt med den energi som människor och maskiner alstrar.

Huset är katt- och rökfritt och har hög standard på golv och hushållsmaskiner. Alla lägenheter har egen ingång och uteplats eller balkong med tak.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men intresset för de 36 lägenheterna har varit lägre än väntat.

Annons

– Jag vet inte exakt hur många som tecknat sig och hur många av dem som redan bor hos oss men intresset är mindre än jag väntat mig, säger Kopparstadens informatör Elke Herbst.

Argentum innehåller 17 tvårummare på mellan 50 och 60 kvadratmeter, 14 fyrarummare på 86-89 kvadratmeter och fem femrummare på 108 kvadratmeter.

Annons
Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

Hyrorna för lägenheter ligger på från 6 359 kronor i månaden för den billigaste tvåan till 11 085 kronor i månaden för den dyraste femman.

Läs också Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.