HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Passivhus lockar få

Dalarna Argentum är Faluns nya passivhus. Men de nya lägenheterna på Galgberget är inte så attraktiva som kommunala Kopparstaden hoppats.

Argentum på Galgberget är ett så kallat passivt hus som på grund av extra isolering till stor del värmer upp sig självt med den energi som människor och maskiner alstrar.

Huset är katt- och rökfritt och har hög standard på golv och hushållsmaskiner. Alla lägenheter har egen ingång och uteplats eller balkong med tak.

Läs ocksåForskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"bo med andra

Men intresset för de 36 lägenheterna har varit lägre än väntat.

– Jag vet inte exakt hur många som tecknat sig och hur många av dem som redan bor hos oss men intresset är mindre än jag väntat mig, säger Kopparstadens informatör Elke Herbst.

Argentum innehåller 17 tvårummare på mellan 50 och 60 kvadratmeter, 14 fyrarummare på 86-89 kvadratmeter och fem femrummare på 108 kvadratmeter.

Läs ocksåEmil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringenEmil Cedersjö visar hur många bilar som står felparkerade i kvarteret Senapsfabriken. Samtidigt finns lediga parkeringsplatser som folk inte vill hyra på grund av kostnaden.

Hyrorna för lägenheter ligger på från 6 359 kronor i månaden för den billigaste tvåan till 11 085 kronor i månaden för den dyraste femman.

Läs också Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.