HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pensionärer kan få bo i ”kompisboende”

Botkyrka Dela lägenhet med en kompis på ålderns höst. Det är en möjlighet som Botkyrkabyggen funderar på att införa för dem som varken vill bo ensamma eller har råd.

För några år sedan lanserade Botkyrkabyggen Kompisbo som innebär att två ungdomar kan dela på en lägenhet och hyran. Nu funderar bolagets affärsutvecklingschef Charlotte Ekfeldt på att starta ett liknande koncept för äldre.

– Det är för dem som vill bo själv men inte ensam. De får lägre hyra men ett bra boende, säger hon.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Men först ska en enkät skickas ut till 3 000 – 4 000 seniorer i kommunen under våren med frågor om hur de vill bo i framtiden, där kommer även några frågor att handla om de är intresserade av att dela en lägenhet med en annan pensionär.

– Finns det ett intresse så kan det bli så. Det finns lägenheter i våra seniorboenden som är för stora och dyra för en person så där skulle det passa, säger hon.

Läs också Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern Trots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.