HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pensionerade medarbetare gästade regionkontoret

Vänersborg "Träffa goa gamla arbetskamrater och prata lite bostadspolitik. Det är så kul." Det säger Iris Knutsson när Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg bjöd in till pensionärsträff i Vänersborg.
Foto: Kajsa Wedberg
Regionchef Maria Hjelm hälsade de tidigare medarbetarna välkomna tillbaka till arbetsplatsen.

Det var många glada återseenden när pensionärerna kom till fikarummet på regionkontoret i Vänersborg. Några nyligen pensionerade, andra har provat på pensionärslivet lite längre. Så det fanns mycket att prata om.  Iris Knutsson var en av dem som tackat ja till inbjudan att besöka den tidigare arbetsplatsen.

– Förra gången kunde jag inte vara med, så det var extra kul att jag kunde komma idag, säger hon.

Läs ocksåAllt färre läser tidning – då fortsätter Hem & Hyra att växa

Iris Knutsson jobbade på Hyresgästföreningen mellan 1988 och 2002. Hon var ekonomichef och datachef och säger att det hände oerhört mycket under hennes yrkesverksamma år, inte minst när det gäller den tekniska utvecklingen.

– När jag började fanns det en enda elektrisk skrivmaskin, säger hon och skrattar.Och datoriseringen var i sin linda.

Iris Knutsson var ekonomichef och datachef åren 1988 till 2002.

Men hon säger också att det var mer av ideellt arbete och att rörelsen blivit mer proffsig idag. Hon säger att juristsidan har utvecklats och att självklart har datoriseringen förändrat arbetsplatsen mycket.

Iris Knutsson tycker dock att Hyresgästföreningen är minst lika viktig idag som den varit tidigare. Hon tycker att det måste finnas ett hyresgästperspektiv i den politiska debatten  och röster mot bostadsbolag som säljer hyresrätter och förvandlar till bostadsrätter där få har råd att bo.

– Det gör ont att höra om hyresgäster som inte har råd att ha kvar sitt boende, säger hon.

Och det var också mycket av de diskussionerna som hölls kring fikabordet. Alf Gillberg sa att från det han började som förtroendevald inom Hyresgästföreningen 1977 har medlemsantalet mer än fördubblats. Och att det är en viktig signal att rörelsen behövs.

Läs ocksåTrasiga spisar och överhyra – hyresgäster får 8,6 miljoner

Regionchef Maria Hjelm säger att detta ska vara ett återkommande inslag och dagens träff var den tredje.

– Tanken är att vi ska träffa våra tidigare arbetskamrater regelbundet varje år. Vi fikade, samtalade och åt lunch tillsammans, vilket var väldigt trevligt, säger hon.

Läs också Pensionär nekas byte trots skyhög hyra Många hyror fortfarande inte klara i regionen Hyresvärden tar inget ansvar för usel mobiltäckning – "Folk tror att man ringer från en bunker"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.