Annons

Per Holm slutar som vd för Mönsterås bostäder

Mönsterås Åtminstone till november kommer han att vara kvar som vd i Mönsterås, men sedan väntar nya uppdrag hos fastighetsbolaget Klövern i Kalmar.

Platsannonsen kom ut i helgen och där eftersöks en ”affärsinriktad ledare med flera års erfarenhet av personal- och budgetansvar i kombination med erfarenhet från fastighets- och/eller byggbranschen” som leder företaget ”genom att skapa delaktighet och engagemang”.

– Vi har diskuterat i styrelsen och träffat personalen, sen utgår vi från det, säger styrelseordförande Veine Backenius (C).

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Ett önskemål som både personalen och styrelsen har är en kvinnlig vd. Kvalifikationerna väger förstås tungt.

– Men är det två likvärdiga tar vi kvinnan, säger Veine Backenius.

Per Holm själv tycker att hans nya jobb hos Klövern ska bli spännande. Företaget är ett av Sveriges största fastighetsbolag som har drygt 400 fastigheter i landet. I dem ryms kontor, lokaler och lager.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

– Jag blir ansvarig för affärsenheten i Kalmar. Jag kommer att syssla med uthyrning, service, underhåll och kundkontakter. Jag har jobbat i kommunala företag i 27–28 år, så det kommer att bli en utmaning med ett privat företag.

Annons

Det är inte för att han vantrivs i Mönsterås han byter jobb utan mer för att prova nya saker.

– Jag har trivts jättebra i Mönsterås, men man vet inte när chanserna dyker upp.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

Är du ledsen för att lämna Mönsterås bostäder?

– Lite. Jag har jättebra arbetskamrater och det är en trevlig kommun att jobba i.

Men han blir kvar åtminstone till november och kommer att vara med i förhandlingarna om nästa års hyror. Även om han skulle ha slutat till dess kommer han att vara med i kulisserna.

Annons

Vad skulle du vilja säga till din efterträdare?

– Det finns alla chanser att göra något bra här för det är ett välskött företag personen kommer till. Det finns bra möjligheter. Man får jobba med allt.

Han pausar lite.

– Där skulle jag haft en oneliner …

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.