Annons

Pokémonstjärna gästar hyresfest i Höganäs

Höganäs Han är inte bara ekonomichef på Hyresgästföreningen. Han är också Legenden ute i Pokémonvärlden. På lördag är Mikael Agerström ett av dragplåstren till grannfesten i Höganäs.
Foto: Petra Martinsson
Mikael Agerströms intresse för Pokémon består. ”Jag tror det beror på min samlargen och så behöver jag vara ute och röra på mig”.

Pokémon Go är mobilspelet som exploderade 2016. Det var då Mikael Agerström, ekonomichef på Hyresgästföreningens kontor i Helsingborg, ganska snabbt blev känd under namnet Legenden.

Hur gick det till när du blev Legenden?
− När spelat började med raider, och man blev beroende av andra spelare blev det känt att jag var på den högsta nivån i Helsingborg och jag var först med att komma upp i maxnivån i spelet, säger Mikael Agerström.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En raid är en gruppattack mot en pokémonboss på ett så kallat gym.

Annons

Alla Höganäshems hyresgäster och alla medlemmar i Hyresgästföreningen är bjudna till Tivoliparken. Där bjuder Hyresgästföreningen, Höganäshem och Höganäs energi på eftermiddagsfestligeter i forma av saker som gratis grillat, ansiktsmålning och artister, en clown, en ballongkonstnär och sångerskan Eva Almér.

Mikael Agerström finns alltså också på plats och ger Pokémon-råd och ser till att så kallade lure finns igång i parken. Ett lure lockar till sig olika slags pokémon som kan fångas av alla.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Tror du att Pokémon Go fortfarande är så populärt att det lockar folk?
− Idag spelar cirka 80 procent färre än när det var som mest hypat, nu kanske lure egentligen inte räcker, men det återstår att se.

Annons

Förra året kom 300-400 personer till Höganäsfesten. I år hoppas arrangörerna på ännu fler. Grillningen börjar klockan 13.00.
Här kan du se bilder från förra året.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.