Annons

Popcornmaskin lockade på Vårbydagen

Huddinge Solsken, en klättervägg och Hyresgästföreningens popcornmaskin. Det är tre saker som mötte besökarna på Vårbydagen.

– En popcornstrut kostar fem kronor och vi brukar sälja 300-400 strutar, i fjol tog de slut på tre timmar, säger Bea Nallesdotter som är ordförande i den lokala hyresgästföreningen Vårgården i Vårby, och som lyfter fram att popcornmaskinen sponsras av hennes hyresvärd Graflunds.

Hon står vid Hyresgästföreningens bord på gräsmattan vid ångbåtsbryggan i Vårby Gård där Vårbydagen anordnas för 34 året i rad. Bakom borde sköter förtroendevalda från Vårbacken, Lövängen och Vårgården popcornmaskinen, säljer lotter och svarar på frågor. De många besökarna köper cirka 2 000 lotter under dagen.
– Det är konstigt men det är alltid bra väder när det är Vårbydagen, säger Bea Nallesdotter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Många av besökarna köar till klätterväggen eller den mekaniska tjuren som kastar av folk på löpande band. På den lilla scenen sjunger en lokal singer songwriter covers och en egenskriven låt om Parkour.

Totalt medverkar 30 olika organisationer och föreningar på Vårbydagen.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.