HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brandmän gör hembesök i hyresområden

Södermanland I november knackar räddningstjänsten dörr i Brunnsbacken och Lagersberg i Eskilstuna för att informera om brandsäkerhet.

Räddningstjänsten i Eskilstuna har valt ut vissa bostadsområden där larmstatistiken visar fler bränder jämfört med andra stadsdelar. I mars fick samtliga hushåll i Fröslunda och Årby hembesök och under november är det Brunnsbackens och Lagersbergs tur. Nästa år följer Nyfors, Viptorp och Robertstorp.

– Vi informerar om vad man ska göra om det brinner hemma hos en själv eller hos en granne, och har med oss information på en rad olika språk. Vi testar brandvarnaren och ser om den fungerar. Vi har även en brandvarnare med oss som vi fått från fastighetsägaren eftersom vi inte vill lämna lägenheten utan en fungerande brandvarnare, säger Emelie Alfredsson vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Läs ocksåBrand stängde kontoret – fiket blev arbetsplats

Om ingen öppnar lämnar brandmännen information på svenska och engelska i brevlådan.

Hittills har 2700 hushåll i Eskilstuna fått påringning.

– Drygt hälften har öppnat. Både brandmän och boende upplever satsningen som positiv. Dessutom blir vi synliga och visar oss ute i områdena.
Räddningspersonalen är alltid ute två och två, tre dagar i veckan – söndag, tisdag och onsdag.

Läs ocksåRekordlågt antal omkomna i bränder i fjol

För att hyresgästerna säkert ska veta att den som ringer på verkligen kommer från räddningstjänsten är personalen uniformerad och visar tjänstelegitimation.
– Och vi säljer ingenting, det är vi noga med att informera om, säger Emelie Alfredsson.

Läs också Trots lagändring: Linnéa gick i ny telefonförsäljar-fälla Huge får bakläxa av brandkåren: de är inte seriösa Hundraårig skola blev bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.