Annons

Ramunderstaden får ris och ros

Söderköping Över 400 hyresgäster har tyckt till om Ramunderstaden i en ny undersökning. Nu ska svaren leda till flera åtgärder, bland annat bättre inomhusvärme och fler uteplatser.

I  våras genomförde kommunägda Ramunderstaden en undersökning bland cirka 700 av sina hyresgäster i Söderköping. Drygt 400 personer, 67 procent av de tillfrågade, svarade och under hösten har bolaget arbetat med att analysera resultatet.

– Det vi kan se är att vi har ett serviceindex på 85 procent och det känns så klart jättekul att så många tycker att vår service är bra, säger Niklas Jensen, fastighetschef på Ramunderstaden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Blev ni överraskade?

– Nej, vi hade väl på känn att det såg ut så här. Men i vissa fastigheteter kan vi se att vi har en del att fixa.

Ett exempel på vad de boende efterfrågar är fler uteplatser.

Annons
Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

– Det är en del fastigheter där vissa saknar sittplatser och bänkbord utomhus. Så det är en sak vi kommer att ta tag i, säger Niklas Jensen.

En annan synpunkt från hyresgästerna är att inomhustemperaturen är för ojämn, att lägenheten upplevs som för kall eller för varm. Det är ett problem som bolaget redan har börjat att titta på och bland annat uppdaterat och digitaliserat värmecentraler och installerat temperaturgivare i 250 lägenheter.

– Nu får jag ett larm direkt om det är problem med värmen i en fastighet, om flödet eller temperaturen går ner. Det gör att vi kan agera mycket fortare, säger han.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Senast Ramunderstaden gjorde en liknande undersökning var för nästan åtta år sedan. Men så länge kommer det inte att dröja till nästa gång.

Annons

– Nej, tanken är att vi ska göra den här typen av undersökningar varje år, men inte med lika många hyresgäster. Det är ett bra redskap för oss, här får många komma till tals och då är det tydligt vad vi behöver fixa, säger Niklas Jensen.

Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.