HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Regionordförande fråntas sina uppdrag

Stockholm Hyresgästföreningens regionstyrelse i Stockholm suspenderade sin ordförande Greger Björkegren i går kväll. Vice ordförande Marina Fredriksson blir tillförordnad. (Uppdaterad)

I ett pressmeddelande säger Hyresgästföreningen region Stockholm att anledningen är att han ”i betydande utsträckning har agerat på egen hand utan mandat från regionstyrelsen och därmed förverkat sitt förtroende”.

Hem & Hyra har pratat med flera personer som var med på mötet men ingen vill kommentera beslutet. Konflikten handlar, enligt flera, om att man inte är överens om hur förändringsarbetet i Hyresgästföreningen ska gå till.

Läs ocksåHyresgästföreningen ställer in sommarens stämma

– Det är en ideologisk strid, där jag försvarar de förtroendevaldas ställning. Det har inte organisationen varit mogen för, säger Greger Björkegren.

Regionstyrelsen kan enligt Hyresgästföreningens stadgar § 2.5 frånta en medlem samtliga uppdrag. Det är ovanligt och den vanligaste orsaken till suspension är annars bokföringsbrott eller ekonomiska oegentligheter, vilket alltså inte är fallet här.

Läs också Nybyggaranda på fjället när folk flyr Malmbergsgruvan Hyresgästföreningen vädjar till värdar om hyror: "Ha förståelse" Nu stoppas medlemsvärvare som knackar på dörr: “Folk är oroliga” Gemenskap som ger träning i svenska
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.