Annons

Regionordförande fråntas sina uppdrag

Stockholm Hyresgästföreningens regionstyrelse i Stockholm suspenderade sin ordförande Greger Björkegren i går kväll. Vice ordförande Marina Fredriksson blir tillförordnad. (Uppdaterad)

I ett pressmeddelande säger Hyresgästföreningen region Stockholm att anledningen är att han ”i betydande utsträckning har agerat på egen hand utan mandat från regionstyrelsen och därmed förverkat sitt förtroende”.

Hem & Hyra har pratat med flera personer som var med på mötet men ingen vill kommentera beslutet. Konflikten handlar, enligt flera, om att man inte är överens om hur förändringsarbetet i Hyresgästföreningen ska gå till.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det är en ideologisk strid, där jag försvarar de förtroendevaldas ställning. Det har inte organisationen varit mogen för, säger Greger Björkegren.

Regionstyrelsen kan enligt Hyresgästföreningens stadgar § 2.5 frånta en medlem samtliga uppdrag. Det är ovanligt och den vanligaste orsaken till suspension är annars bokföringsbrott eller ekonomiska oegentligheter, vilket alltså inte är fallet här.

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.