Annons

Regionordförande vill se fler medlemmar motionera

Vänersborg Motionera mera. Det är regionordförande Lennart Derehags uppmaning till medlemmarna. Men till årets fullmäktige i region BohusÄlvsborg-Skaraborg har inte en enda motion kommit in.
Foto: Kajsa Wedberg
Lennart Derehag är valberedningens förslag till ordförande för ytterligare två år i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

– Det är tråkigt att det inte kommit några motioner, säger Lennart Derehag inför regionfullmäktige som hålls på Solgården utanför Vänersborg den 21 april.

Han säger att man kan se det på två sätt: Att allt är frid och fröjd och att alla är nöjda med arbetet, eller vad värre är, att man inte tycker att det är någon idé att skriva motioner.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tillhör dem som tycker att om alla tycker samma blir det ingen utveckling, säger Lennart Derehag.

Han säger att man inom BohusÄlvsborg-Skaraborg gjort punktinsatser för att få fler att skriva motioner och vilja vara med och påverka föreningens utveckling. Det har hållits kortkurser hur man skriver motioner och Lennart Derehag säger att man inte ska tycka att det är krångligt att skriva.

– Man tror kanske att det ställs stora krav på hur man skriver, men så är det inte.

Annons
Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.

Han kommer själv att inleda regionfullmäktige med att ta upp just bristen på motioner.

En punkt på regionfullmäktigemötet är förslag till arvoden och ersättningar. Det är främst ett klargörande om vilka regler som gäller, samt smärre justeringar om summor för arvoden.

Valberedningen har lämnat förslag till regionstyrelse och liksom förra året finns ingen representant från Sjuhärad. Vid förra årets fullmäktige uttrycktes det missnöje från medlemmar i det området.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Detta avböjer Lennart Derehag att kommentera:

Annons

– Jag tillhör inte valberedningen och jag kommenterar aldrig deras arbete, säger han. Men jag kan tänka mig att det till viss del kan bero på att de varit hårt belastade där. För övrigt har vi ingen kvotering med styrelsemedlemmar från olika områden. Det är det enda jag kan säga om det.

Lennart Derehag är valberedningens förslag till ordförande för ytterligare två år.

Läs också Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.