Annons

Rejäl hyressänkning för Jennie och Ravna

Umeå Tjejerna tog strid. Får nu sin hyran sänkt med mer än 1000 kronor i månaden. ​
Hyresvärden Jim Köhler, Lina Fastigheter har enligt hyresnämnden i Umeå tagit ut för stor hyra för de rum som han hyr ut till Olofsson och Blind.
Olofssons rum uppgav Köhler var på 9,9 kvadratmeter och för detta tog han ut en hyra på 2 400 kronor per kvadratmeter och år. Ravna Blinds rum på 16,11 kvadratmeter blev hyran 2600 kronor per kvadratmeter och år.
 
När Köhler, hösten 2008 ville höja hyran ytterligare vände sig tjejerna till Hyresgästföreningen för att få rätsida på problemet. När Köhler och Hyresgästföreningen inte kunde komma överens hamnade ärendet i hyresnämnden.
Den tredje november 2008 kom hyresnämnden med ett förslag till parterna som innebar att Blind skulle få sin hyra sänkt till 1650 kronor per kvadratmeter och år och att Olofssons hyra skulle sänkas till 1750 kronor per kvadratmeter och år. Hyresvärden accepterade förslaget, men Olofsson och Blind valde att gå vidare.
 
Hyresnämnden har nu beslutat att årshyran för Ravna Blind ska vara på 1250 kronor per kvadratmeter och år och för Jennie Olofsson 1350 kronor per kvadratmeter och år. Den nya hyran ska börja gälla från och med den 1 augusti 2008.
Birgitta Klingstedt

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kupolens boende slår tillbaka - kräver hyressänkning med 2 procent Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Kräver sänkta hyror i ytterligare tre Uppsalakvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.