HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rigmor Wilderoth gör comeback som ordförande

Halmstad Hon valdes på två år som föreningsordförande i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm och stärker sitt grepp om Hyresgästföreningen.

Rigmor Wilderoth är kvinnan med hela tre ordförandeposter eller vad sägs om: regionordförande i Region norra Skåne, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen Gamla Vallås i Halmstad och i slutet av mars blev hon även vald som föreningsordförande på Hyresgästföreningen Halmstad-Laholms årsmöte. En post hon hade för fem år sedan.

Hur känns det?

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

− Det känns väldigt spännande. Det ska bli roligt att arbeta mer konkret med våra frågor. Idag har jag arbetat väldigt konkret och packat upp möbler i vår nya lokal på Järnvägsgatan 4 i Halmstad. Den kommer att bli jättefin.

Annons

Vilka frågor kommer du att driva?

− Jag vill följa upp de kontakter vi har med lokala politiker och jag vill se över kommunernas taxor och avgifter för att påverka prisutvecklingen. Sen vill jag att Hyresgästföreningen syns mer på Halmstads och Laholms gator och torg.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

Krockar uppdraget som regionordförande med din nya ordförandepost?

Annons

− Nej, det tror jag inte. När jag hade båda positionerna för några år sedan jobbade jag heltid. Då var det lite mycket. Men idag är jag pensionär och har mer tid till mitt förfogande. Så det ska inte vara några problem.

Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ditt hem är hennes jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.