Annons

Rigmor Wilderoth gör comeback som ordförande

Halmstad Hon valdes på två år som föreningsordförande i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm och stärker sitt grepp om Hyresgästföreningen.

Rigmor Wilderoth är kvinnan med hela tre ordförandeposter eller vad sägs om: regionordförande i Region norra Skåne, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen Gamla Vallås i Halmstad och i slutet av mars blev hon även vald som föreningsordförande på Hyresgästföreningen Halmstad-Laholms årsmöte. En post hon hade för fem år sedan.

Hur känns det?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

− Det känns väldigt spännande. Det ska bli roligt att arbeta mer konkret med våra frågor. Idag har jag arbetat väldigt konkret och packat upp möbler i vår nya lokal på Järnvägsgatan 4 i Halmstad. Den kommer att bli jättefin.

Annons

Vilka frågor kommer du att driva?

− Jag vill följa upp de kontakter vi har med lokala politiker och jag vill se över kommunernas taxor och avgifter för att påverka prisutvecklingen. Sen vill jag att Hyresgästföreningen syns mer på Halmstads och Laholms gator och torg.

Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Krockar uppdraget som regionordförande med din nya ordförandepost?

Annons

− Nej, det tror jag inte. När jag hade båda positionerna för några år sedan jobbade jag heltid. Då var det lite mycket. Men idag är jag pensionär och har mer tid till mitt förfogande. Så det ska inte vara några problem.

Läs också Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.