Annons

Rikshem planerar bygga 300 lägenheter i Helsingborg

Nyheter Om allt går som det ska bygger privata Rikshem fyra höghus med 300 hyresrätter på Elineberg i Helsingborg.

På kort tid har Rikshem blivit Helsingborgs största privata hyresvärd genom att köpa upp befintliga bestånd. Nu satsar bolaget också genom att bygga självt. I Mariastaden uppförs 68 hyreslägenheter, i Ödåkra 48 trygghetslägenheter och nu planeras hela 300 lägenheter på Elineberg. I veckan lämnades en ansökan om förändrad detaljplan in till kommunen.

2013 köpte Rikshem 865 lägenheter i området av Helsingborgshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Idag vill många blanda upplåtelseformerna i områden som domineras av hyresrätter. Finns det någon risk att det blir för många hyresrätter på Elineberg?

Annons

– Nej, inte på den här platsen. Elineberg är så otroligt populärt och söktrycket är hårt, säger regionchef Ola Svensson.

Enligt honom har hyresgästerna i området informerats om planerna och dialogen ska fortsätta, bland annat med öppet hus efter sommaren.

Annons
Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.

Om allt går som det ska börjar bygget 2018. Enligt Helsingborgs Dagblad ligger priset på mellan 500 och 700 miljoner kronor och arkitetförslaget är framtaget av Kim Utzon. Han är son till Jörn Utzon, världsarkitekten som ritade de fem nuvarande höghusen.

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.