HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshem planerar bygga 300 lägenheter i Helsingborg

Nyheter Om allt går som det ska bygger privata Rikshem fyra höghus med 300 hyresrätter på Elineberg i Helsingborg.

På kort tid har Rikshem blivit Helsingborgs största privata hyresvärd genom att köpa upp befintliga bestånd. Nu satsar bolaget också genom att bygga självt. I Mariastaden uppförs 68 hyreslägenheter, i Ödåkra 48 trygghetslägenheter och nu planeras hela 300 lägenheter på Elineberg. I veckan lämnades en ansökan om förändrad detaljplan in till kommunen.

2013 köpte Rikshem 865 lägenheter i området av Helsingborgshem.

Läs ocksåAnita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i husetElöverkänslig Bild på kvinna

Idag vill många blanda upplåtelseformerna i områden som domineras av hyresrätter. Finns det någon risk att det blir för många hyresrätter på Elineberg?

– Nej, inte på den här platsen. Elineberg är så otroligt populärt och söktrycket är hårt, säger regionchef Ola Svensson.

Enligt honom har hyresgästerna i området informerats om planerna och dialogen ska fortsätta, bland annat med öppet hus efter sommaren.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Om allt går som det ska börjar bygget 2018. Enligt Helsingborgs Dagblad ligger priset på mellan 500 och 700 miljoner kronor och arkitetförslaget är framtaget av Kim Utzon. Han är son till Jörn Utzon, världsarkitekten som ritade de fem nuvarande höghusen.

Läs också Rikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmälde Ylva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stopp Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.