HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikskänd för råttor frågar sig: Är jag en bov?

Nyheter Hans hus i Helsingborg blev rikskänt för råttor som sprang runt bland soporna. Nu frågar han sig: Är jag en bov? Behöver jag advokat?

Huset på Hövitsmansgatan i Helsingborg blev rikskänt när grannarna tog tog bilder på stora råttor som sprang över gården och ibland upp på deras balkonger. Bland annat SVT visade bilderna. Mannen själv har under flera år varit svår att nå för myndigheterna.

Läs ocksåBrandskyddet underkänns i tusentals radhus i NorrlandEn eldhärjad radhuslänga med uppsamlat bråte efter branden på gräsmattan framför.

Räddningstjänsten har konstaterat att ägaren bedriver förbjuden hotell/vandrarhemsverksamhet och har beslutat om ett löpande vite på 120 000 kronor i månaden så länge verksamheten pågår. De har ansökt om utdömande av vitet vid förvaltningsrätten i Malmö. Där har ägaren i veckan yttrat sig i en många sidor långt dokument.

Han hänvisar till tidningsartiklar och myndighetsbeslut som ligger bifogade. Han berättar att han sedan länge har hyrt ut rum i huset. Han mäktar inte med några stora renoveringar men han tycker att han visar god vilja att huset ska bli brandsäkert.

Avslutningsvis konstaterar han:

Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

– De skulle gått på mig när jag var ung och kunnat göra någonting. Jag är för gammal nu, får bara en månad på mig att ställa om en fastighet som varit i bruk under 50 år. Är jag en bov. Behöver jag en advokat? Dömd av allmänheten.

Förvaltningsrätten i Malmö ska nu gå igenom handlingarna och komma fram till ett beslut.

Läs också:

Läs ocksåYlva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stoppKollektiv

Här har råttorna tagit över

Räddningstjänsten: Hyreshuset har blivit olagligt hotell

Vite på 30 000 för sopor som lockar råttor

 

Läs också Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Ellinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.