Annons

Riktad tillsyn mot kritiserat bostadsbolag

Haninge Bristerna hos bostadsbolaget Patrizia Immobilien i Jordbro leder till granskning. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund ska kontrollera området och se hur stora bristerna är.

– Vi vill se om det är problem i många lägenheter eller om det rör sig om problem i enstaka lägenheter.  Vi kanske får ett nytt Åby, säger Karin Andersson avdelningschef för hälsoskydd och livsmedel Södertörns miljö – och hälsoskyddsförbund.

Hon syftar på Akelius område i Västerhaninge, Åby, där de många bristerna i lägenheterna lett till antalet ärenden hos Hyresgästföreningen och Södertörns miljö – och hälsoskyddsförbund, varit många de senaste åren.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det som fick Karin Andersson att reagera var inslagen i ABC som visade stora brister i en lägenhet, källare och en trappuppgång.  Därefter har Hyresgästföreningen sagt att bristerna kommer att få effekt i årets hyresförhandlingar.

Annons

Inför den planerade tillsynen har Södertörns miljö – och hälsoskyddsförbund varit i  kontakt med kommunala tjänstemän i Stockholm och Malmö, som har erfarenhet av problemområden.

– Vi har sökt hjälp för att kunna avgöra hur vi ska gå vidare.  Antingen åker vi ut till området och besiktigar fastigheterna och pratar med människor eller så skickar vi ut en enkät  till de som bor där, men vi kommer att göra en riktad tillsyn, säger hon.

Läs ocksåKommunal granskning av Patrizias lägenheter i Jordbro

Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund är en sammanslagning av Haninge, Nynäshamn och Tyresö kommuns miljö- och hälsoskyddstillsyn. Förbundet bedriver den tillsyn som kommunerna är skyldig att utföra enligt miljöbalken, livsmedelslagen och strålskyddslagen.

Annons

Patrizia Immobilien är ett stort tyskt fastighetsbolag som äger 840 lägenheter i Jordbro och är börsnoterat.

Läs också Ny ägare ska tredubbla satsningarna i Jordbro Börsnoterat bolag köper krisområde i Jordbro Hyresgäster demonstrerade i Jordbro Stort missnöje bland hyresgäster i Jordbro

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.