HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kommunal granskning av Patrizias lägenheter i Jordbro

Haninge Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund granskar Patrizias lägenheter i Jordbro. Hyresgäster är missnöjda med hur bolaget sköter området. Men hyresvärden svarar inte på frågor.

Bakgrunden till punktinsatsen mot de 840 lägenheterna i Jordbro, är tidigare avslöjanden om brister i fastigheterna.

Karin Andersson avdelningschef för hälsoskydd och livsmedel på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, säger att de ska besöka 40 lägenheter för att försöka få en bild av om det är problem i enstaka lägenheter eller i många.

Läs ocksåAlbyberget – hyresgästerna blev en handelsvara

– Om vi upptäcker problem så blir de ärenden hos oss direkt.

Det som fick Karin Andersson att reagera var inslagen i ABC som visade stora brister i en lägenhet, källare och en trappuppgång.  Efter det har förbundet varit i kontakt med kommunala tjänstemän i Stockholm och Malmö som har erfarenhet av problemområden för att se hur de ska utföra tillsynen av området.

En av hyresgästerna som engagerat sig för att det ska bli bättre i området är Esmeralda Silva Vasques. Hon är medlem i nätverket ”Rusta upp Jordbro” och har bland annat samlat in namnunderskrifter med krav på att området ska rustas upp.

Läs ocksåMimers försäljning i Västerås blev inte så illa som hon trodde

– Jag tycker inte det har blivit bättre trots att vi kritiserat hur lägenheterna sköts. Det enda de har gjort är målat litegrand.

Hem & Hyra har sökt Patrizia Immobiliens pressavdelning i Tyskland för en kommentar utan resultat.

Patrizia sålde nyligen lägenheterna till bostadsbolaget D.Carnegie & Co som tar över som ägare den första juli. De nya ägarna lovar att tredubbla satsningarna på underhåll och investeringar.

Läs ocksåDe blev utan spis i en månad
Läs också FN-rapportörer varnar för Hembla som fastighetsägare Hyresgästföreningen kräver att D. Carnegie sänker hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.