Annons

Kommunal granskning av Patrizias lägenheter i Jordbro

Haninge Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund granskar Patrizias lägenheter i Jordbro. Hyresgäster är missnöjda med hur bolaget sköter området. Men hyresvärden svarar inte på frågor.

Bakgrunden till punktinsatsen mot de 840 lägenheterna i Jordbro, är tidigare avslöjanden om brister i fastigheterna.

Karin Andersson avdelningschef för hälsoskydd och livsmedel på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, säger att de ska besöka 40 lägenheter för att försöka få en bild av om det är problem i enstaka lägenheter eller i många.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Om vi upptäcker problem så blir de ärenden hos oss direkt.

Det som fick Karin Andersson att reagera var inslagen i ABC som visade stora brister i en lägenhet, källare och en trappuppgång.  Efter det har förbundet varit i kontakt med kommunala tjänstemän i Stockholm och Malmö som har erfarenhet av problemområden för att se hur de ska utföra tillsynen av området.

Annons

En av hyresgästerna som engagerat sig för att det ska bli bättre i området är Esmeralda Silva Vasques. Hon är medlem i nätverket ”Rusta upp Jordbro” och har bland annat samlat in namnunderskrifter med krav på att området ska rustas upp.

Läs ocksåAlbyberget – hyresgästerna blev en handelsvara

– Jag tycker inte det har blivit bättre trots att vi kritiserat hur lägenheterna sköts. Det enda de har gjort är målat litegrand.

Hem & Hyra har sökt Patrizia Immobiliens pressavdelning i Tyskland för en kommentar utan resultat.

Annons

Patrizia sålde nyligen lägenheterna till bostadsbolaget D.Carnegie & Co som tar över som ägare den första juli. De nya ägarna lovar att tredubbla satsningarna på underhåll och investeringar.

Läs ocksåMimers försäljning i Västerås blev inte så illa som hon trodde
Läs också De blev utan spis i en månad FN-rapportörer varnar för Hembla som fastighetsägare Hyresgästföreningen kräver att D. Carnegie sänker hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.