HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rivna lekplatser anmälda till hyresnämnden

Solna Tre lekplatser på Jungfrudansen i Solna har jämnats med marken. Nu går fyra hyresgäster vidare med frågan och kräver att hyresnämnden ålägger hyresvärden att återställa dem.
En av de lekplatser vid Jungfrudansen i Solna som jämnats med marken.

Efter Dagens Nyheters granskning av lekplatser agerade den kritiserade hyresvärden Lars Edman snabbt. Lekplatser vid hans hyreshus i Solna monterades ner samma dag som artiklar publicerades.

– Vi yrkar att Lars Edman, vid vite om 200 000 kronor, återställer lekplatserna, säger P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna.

Läs ocksåHyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"En kvinna står på en farstubro och tittar ut, förbi kameran. Hon har glasögon och rödaktigt hår i axellängd. På sig har hon en lilablå munkjacka med rosa blixtlås och svarta byxor. Händerna har hon bakom ryggen. Huset bakom henne är gulrappat och i två våningar. Av verandan syns två vita pelare, ett vitt räcke samt ett trappräcke. Utanför räcket står en urna med ljung på en mörk pelare. Bakom verandan skymtar en gräsmatta med träd.

Det är klätterställningar, gungor, bänkar och bord som tagits bort. Mycket av det borttagna var trasigt och ruttet. Men ändringen har gjorts utan att hyresgästerna fått tycka till och ge sitt godkännande, vilket de enligt P-O Brogren har rätt till. 

Hyresvärden Lars Edman anser inte att han gjort något fel.

– Ni är helt fel ute. De byggs upp igen, alla saker är beställda för över en månad sedan, säger Lars Edman innan han lägger på luren.

Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022

– Nyss skulle han han inte sätta dit dem. Vi återkallar inga ärenden, de får ligga kvar tills de är åtgärdade, kommenterar P-O Brogren.

Läs också Överenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 Stockholmare Explosionsartad ökning av hotellägenheter – Maria vräks när värden vill chockhöja hyran Hyreskonflikten över för 6 000 studenter - Alexander: "Ett svek av Hyresgästföreningen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.