HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rivna lekplatser anmälda till hyresnämnden

Solna Tre lekplatser på Jungfrudansen i Solna har jämnats med marken. Nu går fyra hyresgäster vidare med frågan och kräver att hyresnämnden ålägger hyresvärden att återställa dem.
En av de lekplatser vid Jungfrudansen i Solna som jämnats med marken.

Efter Dagens Nyheters granskning av lekplatser agerade den kritiserade hyresvärden Lars Edman snabbt. Lekplatser vid hans hyreshus i Solna monterades ner samma dag som artiklar publicerades.

– Vi yrkar att Lars Edman, vid vite om 200 000 kronor, återställer lekplatserna, säger P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna.

Läs ocksåLämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB

Det är klätterställningar, gungor, bänkar och bord som tagits bort. Mycket av det borttagna var trasigt och ruttet. Men ändringen har gjorts utan att hyresgästerna fått tycka till och ge sitt godkännande, vilket de enligt P-O Brogren har rätt till. 

Hyresvärden Lars Edman anser inte att han gjort något fel.

– Ni är helt fel ute. De byggs upp igen, alla saker är beställda för över en månad sedan, säger Lars Edman innan han lägger på luren.

Läs ocksåTvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik

– Nyss skulle han han inte sätta dit dem. Vi återkallar inga ärenden, de får ligga kvar tills de är åtgärdade, kommenterar P-O Brogren.

Läs också Så förhandlas din hyra fram Tvärstopp för Hyresgästföreningens portal – värdarna säger nej Så slår hyreshöjningarna i coronadrabbade områden - "Extra jobbigt, tufft här ute"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.