HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rökande hundägare kan förlora kontrakt

Bjuv Hyresgäster i Bjuv är trötta på fimpar, hundhår och hög musik. Efter omfattande klagomål från grannarna väljer värden att säga upp den hundägande hyresgästen.
Foto: Pixabay
Enligt grannarna lämnar hyresgästen sin hund ensam i lägenheten under lägre perioder. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra.

Det senaste halvåret har hyresvärden i Bjuv tagit emot en stor mängd klagomål mot en specifik hyresgäst. Enligt grannarna låter mannen sin hund springa fritt på gården. Grannarna uppger även att hunden tvingas vara ensam hemma under längre perioder vilket bland annat resulterar i hundurin-stank från lägenheten.

Förutom hundrelaterade störningar klagar de boende i huset på röklukt i trapphuset, fimpar i trädgården och hög musik sent på kvällarna.

Läs ocksåStördes av tickande ljud i 16 år – erbjuds 3 000 i kompensation

Eftersom störningarna har fortsatt även efter varningar från värden har mannens hyreskontrakt sagts upp. Hyresgästen har valt att bo kvar på adressen och ärendet har blivit ett fall för hyresnämnden. Inför förhandlingarna i nämnden har hyresvärden valt att åberopa åtta vittnen som alla ska intyga att uppsägningen är befogad.

Läs också Urinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet Så här slipper du skränande måsar och duvor som skiter Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – tvingas flytta Kafébråk i Trosa - hyresgäster rasar mot stadshotellet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.