HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så får du inflytande över renoveringen i ditt hus

Skåne Det är lätt att känna sig förvirrad när hyresvärden lämnar beskedet att badrum eller kök ska renoveras. Måste jag gå med på det här? Hyresgästföreningens förhandlingschef i Norra Skåne reder ut vad som gäller.

– När det gäller insatser i den egna lägenheten måste fastighetsägaren få hyresgästens godkännande, säger Stefan Bolin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.
Gäller det andra utrymmen i fastigheten, som trapphus, fasader och utemiljö, krävs att en majoritet av hyresgästerna säger ja.

– I många fall vill fastighetsägarna höja standarden i badrummen i samband med stambytena, säger Stefan Bolin.

I våras protesterade de boende i Stenas fastigheter i Halmstad när de tyckte att renoveringarna gick för långt och fastighetsägaren backade.

– Man kan också gå den politiska vägen. Miljonprogrammen är en nationell angelägenhet. Man kan se det som att många människor har bott där genom åren och det är inte bara de som bor där nu som ska betala.

Läs också Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000 Chockhöjd hyra stred mot lagen – nu får Håkan och Tinnas värd betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.