Annons

Så får du inflytande över renoveringen i ditt hus

Skåne Det är lätt att känna sig förvirrad när hyresvärden lämnar beskedet att badrum eller kök ska renoveras. Måste jag gå med på det här? Hyresgästföreningens förhandlingschef i Norra Skåne reder ut vad som gäller.

– När det gäller insatser i den egna lägenheten måste fastighetsägaren få hyresgästens godkännande, säger Stefan Bolin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.
Gäller det andra utrymmen i fastigheten, som trapphus, fasader och utemiljö, krävs att en majoritet av hyresgästerna säger ja.

– I många fall vill fastighetsägarna höja standarden i badrummen i samband med stambytena, säger Stefan Bolin.

Annons

I våras protesterade de boende i Stenas fastigheter i Halmstad när de tyckte att renoveringarna gick för långt och fastighetsägaren backade.

– Man kan också gå den politiska vägen. Miljonprogrammen är en nationell angelägenhet. Man kan se det som att många människor har bott där genom åren och det är inte bara de som bor där nu som ska betala.

Annons

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Görans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenheten Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.