HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sabo:s vd besökte Östersundskontoret

Östersund Anders Nordstrand underströk vikten av "förtroende och en god relation mellan parterna", under sitt besök på Hyresgästföreningen i Östersund.
Foto: Hyresgästföreningen
Conny Säker, förhandlingschef, Saila Quicklund, ersättare i SABO:s styrelse, Anders Nordstrand, vd SABO, Hasse Dahl, förhandlare, Sven Graff, jurist, Tommy Pettersson, förtroendevald, Christian Strömberg, jurist.

Det var ett unikt möte som ägde rum på Prästgatan 46 i Östersund i måndags.

– Ja, en sådan personlig direktkontakt har vi aldrig haft med SABO:s högste chef förut. Det var ett viktigt och relationsskapande möte och betydelsefullt för att bli en bredare samhällsaktör, säger region Norrlands förhandlingschef Conny Säker.

Läs ocksåBostadsbolag i norr satsar på klimatet

Han var på plats tillsammans med förhandlare, jurist och förtroendevald när SABO:s vd Anders Nordstrand tillsammans med Saila Quicklund, ersättare i SABO:s styrelse, kom på besök.

Under mötet betonade båda organisationerna vikten av långsiktighet i arbetet kring hyressättningssystemet samt att parterna har stort ansvar för att se till att systemet fungerar.

– Det är viktigt med ett robust system som inte är personberoende. Det är också viktigt att vi bygger förtroende och har goda relationer mellan parterna året om, det vill säga inte bara när det gäller de årliga förhandlingarna, sade Anders Nordstrand, vd SABO.

Läs ocksåHär är hyresrätterna som hotas av stödstoppet

– Vi har idag ett mycket bra förhandlingssystem med likvärdiga parter som förhandlar om hyran. Hyresgästföreningen har däremot inget veto, som ibland framförs i debatten, sade Hasse Dahl, förhandlare.

Alla tycktes enigt positiva till dagens samtal så…

… när träffas ni nästa gång?

Läs ocksåTrepartssamtal om hyressättningen på gång

– Det får vi se… men kanske till hösten, säger Conny Säker.

Läs också Här har flest socialen som hyresvärd Carin Ramneskär tror på hyresrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.