Annons

Sägs upp efter dödshot och misshandel

Mariestad Den medelålders mannen satte under lång tid skräck i sina grannar. Efter dödshot, misshandel och flera tingsrättsdomar sägs han nu upp.

Det har länge varit stökigt i bostadsområdet i Mariestad. En enda man har under de senaste åren lyckats sätta skräck i sina grannar.

Hyresvärden Din Bostads lista över störningarna är lång. Mannen har vid upprepade tillfällen trängt sig in i sina grannars lägenheter och vägrat att gå därifrån. Vid ett tillfälle har det slutat med slagsmål då en granne handgripligen försökt tvinga ut mannen, som vägrade gå.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Flera andra grannar har vittnat om att mannen uppträtt hotfullt och störande. En av dem, en kvinna som bor i huset, fick en kväll besök av mannen som var berusad och upprörd. När hon öppnade slet han upp dörren, trängde sig in och skrek och hotade både kvinnan och hennes sambo. Detta trots att kvinnans dotter fanns i hallen. Sedan dess har hon uppgett att hon inte längre känner sig trygg i lägenheten och har tvingats skaffat ett larm.

Annons

Vid upprepade tillfällen har mannen också hotat ett antal av sina grannar. Det har rört sig allvarliga uttalanden – hot om våld och flera gånger rena dödshot. I flera fall har han velat straffa sina grannar för att de polisanmält honom eller för att de vittnat mot honom i tingsrätten.

För i rättssalen har mannen flera gånger hamnat. Han är dömd för ringa misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak och har flera gånger dömts till kortare fängelsestraff.

Annons
Läs ocksåMichael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom"Sveriges rikes lag samt Michael Svalenius, utredaren som fick ta emot hot på jobbet.

Nu har ärendet avgjorts i hyresnämnden, som går helt på värdens linje. Mannen har förverkat sin rätt till lägenheten och måste nu flytta, avgör nämnden.

Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.