Annons

Sägs upp efter olovlig uthyrning

Gotland Hyresgästen hyrde ut lägenheten i centrala Visby för 3 000 kronor natten utan hyresvärdens medgivande. Nu riskerar kvinnan att bli av med hyreskontraktet.

I våras upptäckte hyresvärden Cityfastigheter i Visby att en av deras hyresgäster hyrde ut sin lägenhet i andra hand utan att det fanns något medgivande till det. Kvinnan var inte heller folkbokförd i bostaden utan på en adress i Stockholm. Hyresvärden bad då henne skicka in en begäran om andrahandsuthyrning, flytta tillbaka till bostaden eller säga upp den. Men värdens önskemål ledde inte till någon reaktion.

Under sommaren upptäckte bolaget att kvinnan fortsatte att hyra ut lägenheten i andra hand. I annonser på nätet erbjöd hon bostaden, innanför ringmuren i Visby, för 3 000 kronor natten. Cityfastigheter valde då att säga upp kvinnans kontrakt och nu ska ärendet prövas i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar

Sägs upp efter olovlig uthyrning

Uddevalla Se till att hyran är betald och hyr inte ut lägenheten utan tillstånd. En hyresgäst i Uddevalla förlorar kontraktet efter att ha missat de två grundreglerna.

Våren 2010 flyttade en kille in i en tvårummare hos Uddevallahem. Hur länge han bodde där är oklart.

Vad som är klart är att hyran för bostaden varit sent inbetald hälften av gångerna de senaste tio månaderna. Hyran för mars i år är inte betald alls. På postfacket finns ett namn som värden inte känner till och killen som står på kontraktet är skriven på annan ort.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Uddevallahem har försökt nå hyresgästen ett flertal gånger, både per telefon och vid bostaden, utan att lyckas.
I slutet av mars sa värden upp hyresgästen.

Annons

Hyresnämnden tog nyligen upp ärendet och gav Uddevallahem rätt.
Hyresskulden och det faktum att lägenheten hyrs ut i andra hand utan tillstånd är tillräckliga skäl att säga upp kontraktet.
Senast 30 juni ska lägenheten vara tom enligt beslutet.

Hyresgästen kom inte till sammanträdet och har inte heller yttrat sig i ärendet.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.