Annons

Samarbetar om teveutbudet

Gävleborg ​22 000 hushåll i Gävle och Sandviken kan ha ny kabelteveleverantör nästa år. Gavlegårdarna, Sandvikenhus, Gävle Energi och Sandviken Energi har inlett ett samarbete för att göra upphandling av teveprogram billigare. 

​ I dag har de som bor hos Gavlegårdarna Comhem som leverantör medan de boende hos Sandvikenhus har Tele2. De båda energibolagen köper tevetjänster av Svenska Cantab för dem av sina bredbandskunder som önskar det.
De hyresgäster som redan har avtal med en teveleverantör ska kunna lösas från det avtalet när den nya upphandlingen är klar och de båda bostadsföretagen har i förhandlingarna krävt att de tio populäraste kanalerna i landet och en sportkanal ska ingå i det kostnadsfria grundutbudet.
I Sandviken gäller det nya avtalet från i höst medan Gävle får vänta till hösten 2010.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.