Annons

Samarbete ska ge fler bostäder

Dalarna Studenter vid Högskolan i Dalarna hade i fjol mycket stora problem med att hitta bostäder i Falun och Borlänge. Nu har de båda kommunerna anställt boendekoordinatorer som ska förmedla bostäder från kommunala och privata hyresvärdar till studenter och en bostadsstyrgrupp har bildats.
Foto: Lena Mattsson
Bostadsföretag, kommuner och studentkåren bildar tillsammans med Högskolan Dalarna en grupp som ska arbeta för att göra det lättare för studenter att hitta bostad i Falun och Borlänge.

Förra året var bristen på boende för studenter vid Högskolan Dalarna rekordstor. Studentkårens ordförande Tom Edoff menade att det fattades samarbete mellan Faluns och Borlänges kommuner, deras bostadsbolag och högskolan. Och nu verkar det som om parterna lyssnat. (Läs intervjun med Tom Edoff här.)

De kommunala bostadsföretagen Kopparstaden i Falun och Tunabyggen i Borlänge, studentkåren, Högskolan Dalarna, Falu kommun och Borlänge kommun har under året bildat en bostadsstyrgrupp. Gruppens mål är att förbättra förutsättningarna för studenter vid Högskolan Dalarna att hitta en bostad.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I ett pressmeddelande från gruppen skriver man att via gruppen kan ”Högskolan Dalarna och Dalarnas studentkår göra kommunerna och bostadsbolagen involverade i högskolans planering och utveckling. Detta ger de kommunala bostadsbolagen större möjligheter att planera och utveckla studentboenden…”

– De senaste åren har det varit svårt för en del studenter antagna vid Högskolan Dalarna att hitta ett passande boende. Jag har förhoppningar om att arbetet som pågått under året och de resultat vi kommit fram till kommer att kunna lösa en del av svårigheterna, säger Tom Edoff, ordförande vid Dalarnas studentkår i pressmeddelandet.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.