Annons

Sambo för andra gången inget skäl för andrahandsuthyrning

Malmö Paret bodde tillsammans för tio år sedan. Nu skulle de göra ett nytt försök och hoppades kunna hyra ut en lägenhet i andra hand under tiden. Men det blev inte riktigt som de ville.
Foto: Anders Paulsson

Hur många gånger får man egentligen hyra ut sin lägenhet för att provbo som sambo, med samma person? Enbart en gång, enligt ett alldeles färskt beslut från hyresnämnden i Malmö.

För tio år sedan var Malmöparet sambo. Men separerade. Sedan dess har de fått barn tillsammans, utan att bo ihop, enligt ansökan till hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

När de nu skulle flytta ihop ville kvinnan hyra ut sin lägenhet i Malmö i andra hand. Skälet var att hon ville provbo som sambo innan hon sade upp sitt förstahandskontrakt för gott. Just att provbo som sambo ses normalt som ett skäl till att hyra ut i andra hand. Men den här gången sade hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB, nej till kvinnans ansökan. Skälet var att paret redan bott tillsammans. Att det har gått hela tio år sedan dess tyckte hyresvärden inte spelade någon roll.

Kvinnan vände sig då till hyresnämnden med en ansökan med förhoppningen att få grönt ljus därifrån i stället. Men även från hyresnämnden blev svaret nej. Eftersom paret redan bott tillsammans en gång har kvinnan inte ”beaktansvärda skäl” för att få en andrahandsuthyrning godkänd. Det konstaterar nämnden i sitt beslut.

Annons
Läs också Hoplappad kärlek inte skäl för uthyrning i andra hand Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.