HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sambo för andra gången inget skäl för andrahandsuthyrning

Malmö Paret bodde tillsammans för tio år sedan. Nu skulle de göra ett nytt försök och hoppades kunna hyra ut en lägenhet i andra hand under tiden. Men det blev inte riktigt som de ville.
Foto: Anders Paulsson

Hur många gånger får man egentligen hyra ut sin lägenhet för att provbo som sambo, med samma person? Enbart en gång, enligt ett alldeles färskt beslut från hyresnämnden i Malmö.

För tio år sedan var Malmöparet sambo. Men separerade. Sedan dess har de fått barn tillsammans, utan att bo ihop, enligt ansökan till hyresnämnden.

Läs ocksåHoplappad kärlek inte skäl för uthyrning i andra hand

När de nu skulle flytta ihop ville kvinnan hyra ut sin lägenhet i Malmö i andra hand. Skälet var att hon ville provbo som sambo innan hon sade upp sitt förstahandskontrakt för gott. Just att provbo som sambo ses normalt som ett skäl till att hyra ut i andra hand. Men den här gången sade hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB, nej till kvinnans ansökan. Skälet var att paret redan bott tillsammans. Att det har gått hela tio år sedan dess tyckte hyresvärden inte spelade någon roll.

Kvinnan vände sig då till hyresnämnden med en ansökan med förhoppningen att få grönt ljus därifrån i stället. Men även från hyresnämnden blev svaret nej. Eftersom paret redan bott tillsammans en gång har kvinnan inte ”beaktansvärda skäl” för att få en andrahandsuthyrning godkänd. Det konstaterar nämnden i sitt beslut.

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor Efter Hem & Hyras granskning: Ministern lovar ändra lagen Andrahandsuthyrning en miljardindustri – svenskarna drog in 2,6 miljarder i fjol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.