Annons

Hoplappad kärlek inte skäl för uthyrning i andra hand

Malmö Paret gifte sig och skilde sig. Och lyckades sedan lappa ihop sin relation igen. Men när de ville hyra ut en lägenhet i andra hand för att provbo som sambo sade hyresvärden nej.
Foto: Fredrik Rubin/Pixabay/montage
Paret har redan varit gifta och borde därför inte behöva provbo menar, hyresvärden.

Malmöparet, som är i 35-årsåldern, skilde sig för ett par år sedan. Kvinnan flyttade till en villa medan mannen bodde kvar i deras gemensamma hyreslägenhet i Malmö. Efter några år lyckades paret lappa ihop sin relation och ville därför flytta ihop igen, i villan. Mannen vände sig till hyresvärden för att få godkänt att hyra ut lägenheten i andra hand så att paret kunde få en chans att testa om kärleken skulle hålla bättre den här gången. Men hyresvärden gav kalla handen. Värden menade att paret vid det här laget borde veta hur det var att bo tillsammans och att det därför inte fanns något skäl till att hyra ut i andra hand.

Paret gav sig inte utan vände sig till hyresnämnden med sin ansökan. De ville hyra ut i ett år och de hade dessutom redan hittat en andrahandshyresgäst. Men hyresnämnden håller med värden. Enligt hyreslagen är förvisso att provbo som sambo ett skäl till andrahandsuthyrning, men det förutsätter att man ska bo ihop för första gången. Därför säger hyresnämnden nej till parets ansökan om att få hyra ut lägenheten.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Stordalens smarta lägenhetsaffärer – äger ett av de största mellanhandsbolagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.