Annons

Hoplappad kärlek inte skäl för uthyrning i andra hand

Malmö Paret gifte sig och skilde sig. Och lyckades sedan lappa ihop sin relation igen. Men när de ville hyra ut en lägenhet i andra hand för att provbo som sambo sade hyresvärden nej.
Foto: Fredrik Rubin/Pixabay/montage
Paret har redan varit gifta och borde därför inte behöva provbo menar, hyresvärden.

Malmöparet, som är i 35-årsåldern, skilde sig för ett par år sedan. Kvinnan flyttade till en villa medan mannen bodde kvar i deras gemensamma hyreslägenhet i Malmö. Efter några år lyckades paret lappa ihop sin relation och ville därför flytta ihop igen, i villan. Mannen vände sig till hyresvärden för att få godkänt att hyra ut lägenheten i andra hand så att paret kunde få en chans att testa om kärleken skulle hålla bättre den här gången. Men hyresvärden gav kalla handen. Värden menade att paret vid det här laget borde veta hur det var att bo tillsammans och att det därför inte fanns något skäl till att hyra ut i andra hand.

Paret gav sig inte utan vände sig till hyresnämnden med sin ansökan. De ville hyra ut i ett år och de hade dessutom redan hittat en andrahandshyresgäst. Men hyresnämnden håller med värden. Enligt hyreslagen är förvisso att provbo som sambo ett skäl till andrahandsuthyrning, men det förutsätter att man ska bo ihop för första gången. Därför säger hyresnämnden nej till parets ansökan om att få hyra ut lägenheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.