Annons

Sandvikenhus bildar nytt bolag

Sandviken I det i våras bildade Sandviken Nyttofastigheter AB kommer kommunen att lägga verksamheten i alla sina fastigheter som inte är bostäder; affärscentrum, mark, gruppboenden med mera. Moderbolaget Sandvikenhus kan då uteslutande ägna sig åt att förvalta bostäder.

​Under Nya Företag dök i lokalpressen i veckan Sandviken Nyttofastigheter AB upp. Håkan Bengtsson och Patrick Skoglund angavs som styrelseledamot och ersättare.

– Det blev så eftersom vi köpte ett annat bolag när vi startade i våras men nu har vi haft extra bolagsstämma och Patrick Skoglund är vd precis som han är det i Sandvikenhus och jag är styrelseordförande precis som jag är det i Sandvikenhus, säger Håkan Bengtsson.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Processen med att renodla Sandvikenhus verksamhet och skapa ett helägt dotterbolag har pågått i flera år. Fullmäktige tog beslut i frågan i våras.

Övriga styrelsen och revisorerna i Nyttofastigheter är också de samma som i Sandvikenhus.

Annons
Läs också Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Jätteutdelning ur Sandvikenhus kritiseras Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.