HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sandvikenhus prisas för arbete med unga

Sandviken Sandvikenhus fick på torsdagen ta emot pris för sitt arbete med att ta emot unga som bland annat lärlingar och sommarjobbare. Gästrikeföretaget vann fastighetsbranschens utmärkelse "Framtidsindex".
Foto: Sandvikenhus
Peter Hedman och Emina Campara tog emot priset som Sandvikenhus vann.

Framtidspriset delades ut i samband med Business Arena Stockholm, ett arrangemang som samlar aktörer inom fastighetsbranschen från hela Sverige.

Urvalet utgår från en nationell enkät som används för att ta fram uppgifter om hur många unga människor som får plats inom branschens företag som praktikanter, traineer, lärlingar, sommarjobbare eller praoelever. Därefter tas arbetet över av en jury som jämför bidragen och utser vinnare.

– Vi jobbar systematiskt med att försöka få in fler unga i företaget. Vår förhoppning är att det kan leda till en långsiktig rekryteringsbas. Då känns det extra roligt att vi uppmärksammas av branschen med det här priset, säger Emina Campara, personalhandläggare vid Sandvikenhus, i ett pressmeddelande.

Mona Finnström, vd på Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, hyllar det  kommunägda Sandvikenföretaget för deras breda insatser för att få in fler unga i verksamheten.

– Vi pratar ofta om att fastighetsbranschen behöver få upp ögonen för prao, praktik och andra vägar in i företagen. Här har vi ett bra exempel på att det kan leda till goda erfarenheter och resultat, säger hon i pressmeddelandet.

Läs ocksåBostadsbolag i Aros-Gävle nominerade till pris

Läs också Hyresvärden dumpade deras saker i skogen Många strandningar i region Aros-Gävle Nytt år kan innebära oväntade hyreshöjningar Renare matavfall ger lägre hyra hos Vätterhem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.