HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sandvikenhus satsar högt

Gävleborg Sandvikenhus vill bygga ett 16-våningars hus i centrala Sandviken. Blir det av blir det kommunens högsta boningshus, dubbelt så högt som det högsta huset i dag.

Solitären är arbetsnamnet på det 16 våningar höga huset som Sandvikenhus planerat sedan 2007. Det ska ligga vid Kanalen och Stadsparken och de tänkta hyresgästerna är 40-talister som sålt villor och större lägenheter.

På lokaltidningarnas webbplatser går debattens vågor redan höga. ”Åt h-vete” menar några. ”Snyggt men fel läge” menar andra. Medan ytterligare andra menar att det vore bättre om Sandvikenhus istället satsade på ungdomsbostäder och renoveringar.

Läs ocksåNoll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal"Vaxholm Kerstin Modig

 – Inflyttning i Solitären blir det, om allt går på räls, tidigt 2015. Vad gäller kostnaden kan de 1 400 kronor per kvadratmeter som lägenheterna i det närliggande kvarteret Dalslänningen kostar, vara ett riktmärke säger Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på Sandvikenhus.

– Ett 16-våningshus skulle verkligen lyfta Sandviken. Det känns extra viktigt att planera detta med tanke på de negativa besked som drabbat kommunen på sistone. Sandvikenhus har ett uppdrag att vara en motor i stadsbyggandet och detta stämmer väl in på det, säger Sandvikenhus styrelseordförande Håkan Bengtsson.

Innan bygget kommer igång ska bygg- och miljönämnden ta beslut i frågan.

Läs ocksåHär ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheterHedda Tråcklare bor i det nybyggda kvarteret Kalmarporten i stadsdelen Snurrom. Bilden visar det hyreshus hon bor i.
Läs också Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Upplands-Bro toppar listan – Vaxholm i botten med noll nya hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.