Annons

Sänkt hyra för hushållsnära tjänster

Nyheter – Sänk hyran genom att sänka arbetsgivaravgiften för trappstädning och trädgårdsskötsel, säger Pär Svanberg, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.​
På onsdagen la regeringen fram en proposition om skattelättnader för hushållstjänster.
Den som köper till exempel städning ska kunna få sin skatt sänkt med motsvarande hälften av arbetskostnaden. De nya reglerna föreslås träda i kraft den första juli i år.
 
Nu menar Hyresgästföreningen att skattelättnaderna också måste komma hyresgästerna tillgodo.
– Trappstädning, trädgårdsskötsel och snöskottning är också hushållsnära tjänster. Hyresgästerna måste få kompensation för detta, säger Pär Svanberg, förhandlingschef på Hyresgästföreningen Riksförbundet.
– Vårt förslag är att arbetsgivaravgiften för dessa tjänster sänks och att det får genomslag på hyran, menar Pär Svanberg.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.