Annons

Sanna Nilssons frågor till Valbohems nye vd

Färgelanda Sanna Nilsson hyr sin lägenhet i Ödeborg. Hon har flera frågor hon vill ställa till Valbohems nya vd Hans Sprung. Hem & Hyra fixade kontakten.
Foto: Karin Gistedt
Sanna Nilsson vågar inte låta barnen gå ut på grund av trafiken. "Valbohems egen personal väljer ofta att köra bil på gångvägen trots bilvägen intill", säger hon och hoppas vd:n Hans Sprung tar upp det i företaget.

Hem & Hyra har granskat vilka löner och förmåner de kommunala bolagens  vd:ar har. Och här får en hyresgäst, Sanna Nilsson, ställa sina egna frågor till sitt bolags vd.

Här är Sanna Nilssons frågor till Hans Sprung:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommer du att se till att vi hyresgäster ses som kunder?
– Absolut. Kontakten och
dialogen med våra hyresgäster är extremt viktig. I januari flyttar vår reception till mer centralt läge i Centrumhuset i Färgelanda och öppettiderna ökar från tre till åtta timmar per dag.

Annons

Skulle du som vd vilja bo i Valbohems hus? Och ska man behöva vänta i tre veckor på att få värmen lagad när det är 14 grader i lägenheten?
– Jag bor i ett av Valbohems hus. Jag hyr en tvåa i Färgelanda och trivs jättebra. Men tre veckors väntetid i ett sådant ärende låter på tok för långt. Det är väldigt viktigt att våra hyresgäster trivs och när det förekommer så långa väntetider får vi ta det på oss och se över våra rutiner.

Kommer Valbohem att införa ett enkelt felanmälningssystem så att vi vet att anmälningarna kommit rätt?
– Vi ska ta en ny hemsida i drift under 2018. Där ska hyresgästerna själva kunna felanmäla på en egen sida och se att åtgärderna är på gång.
– Har man ingen dator kan receptionen hjälpa till. Vi förbättrar dessutom telefonväxeln så att felanmälan alltid når rätt person.

Annons
Läs ocksåHan rattar både energi och bostäder i Tidaholm
Läs också Lyft för västsvenska vd-löner Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.