HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sara vill hjälpa coronaisolerade i Skinnskatteberg

Västmanland Sara Guldbrand har startat en Facebook-grupp där isolerade Skinnskattebergsbor kan få hjälp att handla mat och andra förnödenheter under coronakrisen.
Foto: Monika Steczkó
På Facebook finns nu en egen coronahjälpgrupp för Skinnskatteberg.

Inspirerad av en liknande Facebook-grupp i Fagersta startade hyresgästen Sara Guldbrand gruppen Hjälpgrupp Corona – Skinnskatteberg i tisdags kväll.

– Jag frågade Veronica Lundberg som startade Fagerstagruppen om hon tänkt ha med Fagersta med omnejd. Vi som bor i Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg har ju mycket med varandra att göra. Men vi kom överens om att det skulle bli för rörigt med tre kommuner i samma grupp, så jag startade en egen för Skinnskatteberg, säger Sara Guldbrand.

Läs ocksåSälen: Hyrde ut lägenhet olagligt men slipper polisanmälan – "Ångrar mig förskräckligt"
Sara Guldbrand har startat en corona hjälpgrupp i Skinnskatteberg.

Gruppen har redan drygt 200 medlemmar där medlemmarna erbjuder sina tjänster. Även lokala matvarubutiker erbjuder sig att packa ihop matkassar som hämtas vid överenskommen tid i eller utanför butiken. Betalning sker på plats i butiken eller via Swish.

Ett problem är att nå ut till målgruppen, alla äldre har inte Facebook.

  • – Men de som jobbar med äldre vet om det här och berättar för sina klienter, och vi uppmanar medlemmar att sätta upp lappar i trapphusen, säger Sara Guldbrand.

Även om Sara Guldbrand själv hör till en riskgrupp för att bli smittad eftersom hon har astma, tycker hon det är viktigt att göra vad hon kan för att hjälpa andra i denna situation.

-Jag tycker man ska hjälpa andra, speciellt äldre. Sedan vet man ju inte, jag kan hamna i ett läge när jag behöver hjälp själv, säger hon.

Läs också Oväntade besök av värden – använder dusch och diskmaskin Hyresgäster i Blötberget nära bli utan ström – värden betalade i sista stund: "Har hänt förut" Grannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng" Stinas goda granne blev räddningen från isoleringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.