HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Schlagerkväll spårade ur i hotfullt grannbråk

Malmö Melodifestivalen pågick för fullt. En boende i hyreshuset fick nog och knackade på hos grannarna. Nu döms han för olaga hot.
Foto: Kim Metso & Kristina Wahlgren

Robert Gustafssons paljettklädda dansband Rolandz och artisten Mariette gick vidare till schlagerfinalen. Melodifestivalens fjärde deltävling i Örnsköldsvik sågs av nära tre miljoner svenskar under kvällen i slutet av februari. Men glädjen delades inte av 57-åringen i Malmö som byggde upp en rejäl irritation på grannarna ovanför. I tingsrätten berättade han om oljud under hela kvällen.

Mannen knackade på hos grannarna som satt och tittade på melodifestivalen. Han klagade på störande ljud. Sedan spårade diskussionen ur. Enligt domen hytte 57-åringen med näven mot grannen och sa att han skulle “fixa” honom och något i stil med “jag kommer hamna hos polisen men du kommer hamna någon annanstans”. En stund senare dök mycket riktigt polisen upp.

Läs också43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå

Rätten menar att uttalandena är att betrakta som ett hot om våld och nu döms 57-åringen för olaga hot till dagsböter. Bedömningen baseras delvis på den hotade mannens exfru som ses som ett trovärdigt vittne och som bekräftar hotet. 57-åringen ska även betala ett skadestånd på 5 000 kronor till grannen. Han har hela tiden nekat till brott och vill inte alls betala några pengar.

I bakgrunden ligger en konflikt mellan de två hushållen. Det kommunala bostadsbolaget MKB äger huset och enligt tingsrättsdomen har störningsjouren tidigare varit inkopplad efter klagomål från 57-åringen som tyckte att grannarna väsnades för mycket. Fastighetsägaren ska även ha bytt golv i en lägenhet för att minimera risken för störande ljud.

Läs också Rånarna stal 83-åriga Inkeris trygghet - då ställde grannarna upp Han kastar ut sopor från fönstret – "hundratals måsar utanför lägenheten" Trollhättebo hyrde ut sin tvåa till 15 personer - nu vräks han Hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – hyresgästen slipper straff

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.