Annons

Schlagerkväll spårade ur i hotfullt grannbråk

Malmö Melodifestivalen pågick för fullt. En boende i hyreshuset fick nog och knackade på hos grannarna. Nu döms han för olaga hot.
Foto: Kim Metso & Kristina Wahlgren

Robert Gustafssons paljettklädda dansband Rolandz och artisten Mariette gick vidare till schlagerfinalen. Melodifestivalens fjärde deltävling i Örnsköldsvik sågs av nära tre miljoner svenskar under kvällen i slutet av februari. Men glädjen delades inte av 57-åringen i Malmö som byggde upp en rejäl irritation på grannarna ovanför. I tingsrätten berättade han om oljud under hela kvällen.

Mannen knackade på hos grannarna som satt och tittade på melodifestivalen. Han klagade på störande ljud. Sedan spårade diskussionen ur. Enligt domen hytte 57-åringen med näven mot grannen och sa att han skulle “fixa” honom och något i stil med “jag kommer hamna hos polisen men du kommer hamna någon annanstans”. En stund senare dök mycket riktigt polisen upp.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rätten menar att uttalandena är att betrakta som ett hot om våld och nu döms 57-åringen för olaga hot till dagsböter. Bedömningen baseras delvis på den hotade mannens exfru som ses som ett trovärdigt vittne och som bekräftar hotet. 57-åringen ska även betala ett skadestånd på 5 000 kronor till grannen. Han har hela tiden nekat till brott och vill inte alls betala några pengar.

I bakgrunden ligger en konflikt mellan de två hushållen. Det kommunala bostadsbolaget MKB äger huset och enligt tingsrättsdomen har störningsjouren tidigare varit inkopplad efter klagomål från 57-åringen som tyckte att grannarna väsnades för mycket. Fastighetsägaren ska även ha bytt golv i en lägenhet för att minimera risken för störande ljud.

Annons
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.