Annons

Sen med hyran – igen och igen – måste flytta

Kalmar En kvinna i Kalmar blir tvungen att flytta eftersom hon sedan 2009 notoriskt betalt sina hyror för sent.

Den 47-åriga kvinnan har sedan juni 2009 återkommande betalt sina hyror för sent till hyresvärden Kalmarhem. I genomsnitt har pengarna kommit in till bostadsbolaget 65 dagar för sent. Därför sände Kalmarhem rekommenderade brev där de bad henne att bättra sig och sedan sade upp hennes hyreskontrakt. Trots detta har hon fortsatt att betala för sent.

Hyresgästen ville naturligtvis inte bli utan bostad och förklarade i hyresnämnden att hon inte har så mycket pengar eftersom Kronofogden mäter ut hennes inkomst varje månad. Hon har prioriterat sina husdjur i stället för att betala hyran och de rekommenderade breven har hon inte hämtat ut eftersom hon saknar legitimation.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden höll med Kalmarhem och beslutade att kvinnans hyreskontrakt upphörde att gälla 31 juli och hon måste flytta.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Vräkt efter socialens hyresmiss – kommunen anmälde sig själv för allvarliga brister Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock" Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.