HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sen med hyran – igen och igen – måste flytta

Kalmar En kvinna i Kalmar blir tvungen att flytta eftersom hon sedan 2009 notoriskt betalt sina hyror för sent.

Den 47-åriga kvinnan har sedan juni 2009 återkommande betalt sina hyror för sent till hyresvärden Kalmarhem. I genomsnitt har pengarna kommit in till bostadsbolaget 65 dagar för sent. Därför sände Kalmarhem rekommenderade brev där de bad henne att bättra sig och sedan sade upp hennes hyreskontrakt. Trots detta har hon fortsatt att betala för sent.

Hyresgästen ville naturligtvis inte bli utan bostad och förklarade i hyresnämnden att hon inte har så mycket pengar eftersom Kronofogden mäter ut hennes inkomst varje månad. Hon har prioriterat sina husdjur i stället för att betala hyran och de rekommenderade breven har hon inte hämtat ut eftersom hon saknar legitimation.

Annons
Läs ocksåKronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp"

Hyresnämnden höll med Kalmarhem och beslutade att kvinnans hyreskontrakt upphörde att gälla 31 juli och hon måste flytta.

Annons
Läs också Hyresgäst misshandlade grannar – men hyresskulden fick honom vräkt Kalmarhem vill att hyresgäster ska agera mot våld i hemmet Hyresråd skickade knivbild till exsambo för att få in hyresskuld: "Jag ville markera" Sonen misstänks ha flyttat in – då blev mamman uppsagd från ”kvinnohus”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.