Annons

Sena svar i Gävleborg

Gävleborg ​Kommunala bolag ska svara på frågor inom tre arbetsdagar. Vi skickade tre mail, 25 augusti, 31 augusti och 10 september i år till de kommunala bolagen i Gävleborgs och Dalarnas län med frågor om ersättningar och löner. Det tog en månad innan alla svarat.

​​Offentliga handlingar ska lämnas ut skyndsamt men inom tre dagar anses uppfylla lagens mening. Av de 24 kommunala bostadsbolagen i Gävleborg och Dalarna som Hem & Hyra kontaktade klarade bara sju bolag gränsen: Bärkehus, Tunabyggen, Gagnefsbostäder, Leksandsbostäder, Orsabostäder, Gamla Byn och Alfta Edsbyns fastighets AB.

Svarade inom en vecka gjorde: Bollnäsbostäder, Gavlegårdarna, Hoforshus och Kopparstaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Svar inom två veckor: LudvikaHem, Säterbostäder, Nordanstigsbostäder och Hudiksvallsbostäder.

Annons

Svar inom tre veckor: Malungshem, Vansbrohem, Rättviksbostäder, Ljusdalshem, Sandvikenhus, Morastrand och Hedemorabostäder.

Svar inom fyra veckor: Faxeholmen och Ockelbogårdar.

Annons
Läs ocksåRäddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör

Hem & Hyra har som vi tidigare berättat JO-anmält Faxeholmen och Ockelbogårdar. De har till januari på sig att förklara varför de tog så lång tid på sig att lämna ut ofentliga uppgifter.

Fakta: Sena svar i Gävleborg

​​

Läs också Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Förbjöd kvinna sällskap och öl hemma – läxas upp rejält av JO Tunga JO-kritiken: Seppo fick vänta i 2,5 år på beslutet om trafikbullret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.