Annons

Sickan ordnar jul åt ensamma

Tyresö ”Är du som jag helt ensam på julafton och vill äta jullunch?” Så står det i inbjudan där Sickan Ackerfeldt bjöd in hyresgäster till Hyresgästföreningens lokal i Tyresö.

Totalt har Sickan Ackerfeldt och hennes kompis delat ut inbjudan till Tyresö Bostäders 800 hyresgäster på Granängsringen i Tyresö. Och det har det känns i kroppen.

– Man är lite trött och har lite ont knäna efter att ha gått så mycket, det var 60 portar, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tanken att bjuda in personer som är ensamma på julafton till en gemensam jullunch har funnits länge och första gången hon tänkte den var när hon hade separerat och för första gången firade jul utan sina barn.

– Det var så hemskt även om jag var omgiven av vänner. Man känner sig mer ensam på julafton än en vanlig dag och därför ville jag göra det här, säger hon.

Annons

Hittills har fem hyresgäster anmält att de vill komma, en person med permobil har nappat på erbjudandet att få hjälp att ta sig till lokalen. Personer har hört av sig med hyllningar både på Facebook och telefon.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Sedan har flera medier ringt, jag trodde aldrig det skulle bli så mycket uppmärksamhet. Men det är kul och kanske kan inspirera fler att göra samma sak, säger hon.

Idén har hon kunnat förverkliga med stöd av flera parter. Tyresö Bostäder har betalat kostnaden för inbjudningarna, Ica Ringen ger rabatt på matinköp, Kumla Herrgård sponsrar med mat och den lokala Hyresgästföreningen har lånat ut lokalen gratis. Vissa privatpersoner har också stöttat projektet med bidrag.

Annons

– Vi får se hur många som kommer, jag tror det blir ett 20-tal men det går att få in maximalt 50 personer i lokalen, säger hon.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.