Annons

Sigtunahem vill höja hyran 3,5 procent

Sigtuna Hyreskravet från Sigtunahem följer de privata hyresvärdarnas och Sabos yrkande: 3,5 procent. Hittills har förhandlingarna landat betydligt lägre, i snitt 1,5 procent.

Sigtunahems yrkande om hyreshöjning på 3,5 procent från 1 januari innebär 280 kronor mer i månaden för den som hyra en trea.

– Vi vill erbjuda bra bostäder till alla. Vi vill utveckla hyresrätten, öka tryggheten och bygga fler bostäder. För att kunna göra detta måste vi göra den här höjningen, säger Sigtunahems vd Göran Langer i ett pressmeddelande.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Sigtunahem anger också höjda kostnader och höjt BNP som anledningar till yrkandet.

Annons

Käthe Eklund, förhandlare på Hyresgästföreningen, är förvånad över yrkandet.

– Det är en hög nivå, jag har svårt att se kopplingen till de lokala förutsättningarna i Sigtuna, säger hon och fortsätter.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

– Hyresgästerna har tagit ansvar för bolaget genom åren. Nu har underskott vänts till vinst, då är det bra om Sigtunahem tar hänsyn till vad hyresgästerna faktiskt klarar av att betala. Jag hoppas vi kan hitta förståelse för varandras situation så att vi når en överenskommelse.

Läs också Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.