HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sigtunahem vill höja hyran 3,5 procent

Sigtuna Hyreskravet från Sigtunahem följer de privata hyresvärdarnas och Sabos yrkande: 3,5 procent. Hittills har förhandlingarna landat betydligt lägre, i snitt 1,5 procent.

Sigtunahems yrkande om hyreshöjning på 3,5 procent från 1 januari innebär 280 kronor mer i månaden för den som hyra en trea.

– Vi vill erbjuda bra bostäder till alla. Vi vill utveckla hyresrätten, öka tryggheten och bygga fler bostäder. För att kunna göra detta måste vi göra den här höjningen, säger Sigtunahems vd Göran Langer i ett pressmeddelande.

Läs ocksåNy hyra för hyresgäster i Klippan

Sigtunahem anger också höjda kostnader och höjt BNP som anledningar till yrkandet.

Käthe Eklund, förhandlare på Hyresgästföreningen, är förvånad över yrkandet.

– Det är en hög nivå, jag har svårt att se kopplingen till de lokala förutsättningarna i Sigtuna, säger hon och fortsätter.

Läs ocksåNya hyror på Öckerö

– Hyresgästerna har tagit ansvar för bolaget genom åren. Nu har underskott vänts till vinst, då är det bra om Sigtunahem tar hänsyn till vad hyresgästerna faktiskt klarar av att betala. Jag hoppas vi kan hitta förståelse för varandras situation så att vi når en överenskommelse.

Läs också Nya hyror för studenter i Göteborg "Högt" hyreskrav från Skurupshem 15 miljoner till nya lekplatser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.