HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skandalhusen i Danderyd renoveras

Danderyd Mögel i badrummet. Det är en av de många brister som funnits i de dåligt skötta husen på Klostervägen 5 och 7 i Danderyd. Men sedan ett par ärenden gått till hyresnämnden så har fastighetsbolaget Heimstaden nu börjat renovera.– De kommer att helrenovera lägenheten, berättar Torbjörn Larsson på Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Tidningen Hem & Hyra berättar om skandalhusen i Danderyd i sitt nya nummer. I april gjorde Hyresgästföreningen en besiktning av husen och fann massor av brister.

– Det här är bland de värsta hyreshus jag sett, sa juristen Bengt Öhman.

Läs ocksåStämdes för mögel i lägenhet – därför frias hyresgästen

Sedan dess har ägaren Heimstaden bland annat rensat bort en del brandfarligt bråte från källaren.

Hyresgästföreningen krävde dock i första hand åtgärdsförelägganden för två av lägenheterna i husen och när ärendena kom upp i hyresnämnden i förra veckan så lovade bolaget att renovera lägenheterna.

Den ena ska vara klar inom en vecka eller två. I den andra lägenheten har golvet haft ett stort hål, efter en vattenskada för några år sedan.

Läs ocksåJörgen har ingenstans att ta vägen – tvingas bo kvar i möglig lägenhetFunktionsnedsatta Jörgen Ax är fast i en möglig lägenhet.

– Där kommer bolaget att riva bort det nuvarande golvet och lägga nytt, säger Torbjörn Larsson.

Hotet om åtgärdsföreläggande finns dock kvar, tills besiktningen av arbetet är gjord.

Bolaget har också lovat att vidta en del andra åtgärder för att förbättra fastigheterna.

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”
Läs också Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.