Annons

Skandalhusen i Danderyd renoveras

Danderyd Mögel i badrummet. Det är en av de många brister som funnits i de dåligt skötta husen på Klostervägen 5 och 7 i Danderyd. Men sedan ett par ärenden gått till hyresnämnden så har fastighetsbolaget Heimstaden nu börjat renovera.– De kommer att helrenovera lägenheten, berättar Torbjörn Larsson på Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Tidningen Hem & Hyra berättar om skandalhusen i Danderyd i sitt nya nummer. I april gjorde Hyresgästföreningen en besiktning av husen och fann massor av brister.

– Det här är bland de värsta hyreshus jag sett, sa juristen Bengt Öhman.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan dess har ägaren Heimstaden bland annat rensat bort en del brandfarligt bråte från källaren.

Hyresgästföreningen krävde dock i första hand åtgärdsförelägganden för två av lägenheterna i husen och när ärendena kom upp i hyresnämnden i förra veckan så lovade bolaget att renovera lägenheterna.

Annons

Den ena ska vara klar inom en vecka eller två. I den andra lägenheten har golvet haft ett stort hål, efter en vattenskada för några år sedan.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Där kommer bolaget att riva bort det nuvarande golvet och lägga nytt, säger Torbjörn Larsson.

Hotet om åtgärdsföreläggande finns dock kvar, tills besiktningen av arbetet är gjord.

Annons

Bolaget har också lovat att vidta en del andra åtgärder för att förbättra fastigheterna.

Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.