Annons

”Skandalvärd i Nässjö”

Nässjö Hyresgästföreningen går till skarp attack mot Malmborgs fastigheter i Nässjö.

Hyresgästföreningen Sydost, med regionordförande Björn Johansson, beskriver Malmborgs fastigheter i Nässjö, med 28 fastigheter, som en skandalvärd av värsta sort. Fastigheterna beskrivs som slumfastigheter av sällan skådat slag.

– Hyresgäster har ringt mig och påpekat hur det ser ut och jag åkte dit för att titta. Det var betydligt värre än jag tänkt mig. Det finns risk att fasader ramlar ned, jag såg trasiga rutor och i en fastighet håller hela grunden på att ge vika, berättar Björn Johansson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen kräver åtgärder.

– Vi kräver att fastigheterna rustas upp i det skick som hyresgästerna betalar för. De betalar för välskötta hus. Och vi kräver akuta åtgärder på det som är farligt, säger Björn Johansson och tillägger:

Annons

– Jag tycker att det här är en skandalvärd och det står jag för. Man kan inte tycka annat när man tittar på fastigheterna. Det är allmänt dåligt skött och det finns ingen ambition att jobba för hyresgästernas trivsel.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Hyresgästföreningen har bland annat laddat upp filmer på sin facebooksida för att visa hur det ser ut.

– Om vi har startat en kampanj? Jag vet inte, men det kanske man kan kalla det. Fas-tigheterna är i bedrövligt skick och vi måste agera med alla medel som vi har till buds. Så där ska det inte se ut och vi tänker fortsätta att jobba med detta, säger Björn Johansson.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Malmborgs och den enkät som visade på brister i fastigheterna. Sedan dess har Hyresgästföreningen träffat Malmborgs och även gjort besiktningar. Därefter har föreningen frågat sina medlemmar om bristerna är åtgärdade. Två svar har kommit in, båda med nekande svar.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Katarina Fredriksson, jurist hos Hyresgästföreningen Sydost, säger att det finns en del frågor som hänger i luften, exempelvis fasaderna. Men när det gäller åtgärder i de två lägenheterna så överväger man att lämna in en ansökan om åtgärdsföreläggande.

Vi har sökt Bengt-Olof Malmborg, ägare till Malmborgs fastigheter. Till Smålandstidningen säger han bland annat att han är kritisk till den enkät som Hyresgästföreningen tidigare gjort, som han anser var allt för vinklad.

Läs också Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.