HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skebo bygger nytt i Kåge

Västerbotten Fabriksetaleringen i Skellefteå ger effekt på byggandet. Skebo har väckt liv i gamla byggplaner i Kåge.
Foto: Skebo
Åsa Andersson, Skebos vd.

Skebo satsar på ett nybygge i Kåge, utanför Skellefteå. På Ulriksgatan finns idag tre fastigheter med totalt 26 lägenheter. Dessa rivs kommande vinter och sedan startar bygget av 52 nya lägenheter.

Skebo konstaterar att det har funnits planer på ett nybygge tidigare, men det är först nu bedömningen är att det är en bra tid att starta. Inte minst med tanke på den batterifabrik som ska startas i kommunen.

Läs ocksåDe lämnade miljonstaden för Johannelund

– Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning. Det finns stor potential i Kåge, inte minst med tanke på den korta restiden till stan och den geografiska närheten till Northvolts batterifabrik som har planerad produktionsstart ungefär samtidigt som våra lägenheter i Kåge står klara för inflyttning, säger Åsa Andersson, Skebos vd.

Läs också Byggebos hyror klara för 2020 I Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna Hyresgäst som varit död i 30 månader sägs upp Maria vägrar vara tyst – rappar om illegala adoptioner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.