HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skebo bygger nytt i Kåge

Västerbotten Fabriksetaleringen i Skellefteå ger effekt på byggandet. Skebo har väckt liv i gamla byggplaner i Kåge.
Foto: Skebo
Åsa Andersson, Skebos vd.

Skebo satsar på ett nybygge i Kåge, utanför Skellefteå. På Ulriksgatan finns idag tre fastigheter med totalt 26 lägenheter. Dessa rivs kommande vinter och sedan startar bygget av 52 nya lägenheter.

Skebo konstaterar att det har funnits planer på ett nybygge tidigare, men det är först nu bedömningen är att det är en bra tid att starta. Inte minst med tanke på den batterifabrik som ska startas i kommunen.

Läs ocksåPlanerade ombildningen splittrar de boende: "Lägg korten på bordet. Varför ska ni sälja?"Ammal Said framför Hyresgästföreningens tält på Bondegärdet i Hjällbo.

– Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning. Det finns stor potential i Kåge, inte minst med tanke på den korta restiden till stan och den geografiska närheten till Northvolts batterifabrik som har planerad produktionsstart ungefär samtidigt som våra lägenheter i Kåge står klara för inflyttning, säger Åsa Andersson, Skebos vd.

Läs också Värsta värden har gjort byn ökänd – möt den andra sidan av Blötberget Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Tusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland Här "röstar" Storviksborna inför nybygge

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.