Annons

Skebo bygger nytt i Kåge

Västerbotten Fabriksetaleringen i Skellefteå ger effekt på byggandet. Skebo har väckt liv i gamla byggplaner i Kåge.
Foto: Skebo
Åsa Andersson, Skebos vd.

Skebo satsar på ett nybygge i Kåge, utanför Skellefteå. På Ulriksgatan finns idag tre fastigheter med totalt 26 lägenheter. Dessa rivs kommande vinter och sedan startar bygget av 52 nya lägenheter.

Skebo konstaterar att det har funnits planer på ett nybygge tidigare, men det är först nu bedömningen är att det är en bra tid att starta. Inte minst med tanke på den batterifabrik som ska startas i kommunen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning. Det finns stor potential i Kåge, inte minst med tanke på den korta restiden till stan och den geografiska närheten till Northvolts batterifabrik som har planerad produktionsstart ungefär samtidigt som våra lägenheter i Kåge står klara för inflyttning, säger Åsa Andersson, Skebos vd.

Annons
Läs också Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.