Annons

Skinnskatteberg jobbar på underhållsplan

Skinnskatteberg Skinnskattebergs kommun skulle behöva lägga upp till 60 miljoner kronor på underhåll av bostäder. Under året räknar kommunen med att presentera en plan för upprustning.

Under våren har Hyresgästföreningen i Skinnskatteberg knackat dörr och dokumenterat brister i de lägenheter som förvaltas av kommunen. Man konstaterade att underhållet är väldigt eftersatt, vilket togs upp på ett boinflytandemöte med kommunen.

Thomas Lenell, chef för teknik och service på Skinnskattebergs kommun, håller helt med om kritiken.
– Vi har ett betydande underhållsbehov. Vi skulle behöva lägga 100 miljoner kronor på underhåll av lokaler och bostäder. Av dem skulle 30-60 miljoner behöva läggas på underhåll av bostäder, säger han.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

De senaste två åren har kommunen jobbat med att ta fram en plan för hur bostäderna ska rustas upp, en plan som man räknar med att kunna presentera innan årets slut.

Annons

En orsak till att det fattas pengar är enligt Thomas Lenell de jämförelsevis låga hyrorna i kommunen.

– Vi har haft låga hyror länge, och de har inte genererat några medel över för underhåll. De senaste åren har vi jobbat med att få upp hyrorna, säger han utan att vilja precisera hur mycket hyrorna skulle behöva höjas.

Annons
Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå
Läs också Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.