HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skola byggs om till lägenheter

Söderköping Från förskola till nya bostäder. Solrosens gamla byggnad i Söderköping ska göras om till nya hyreslägenheter.

Det var förra året som kommunen tog beslutet att sälja fastigheten på Bielkegatan 4 i centrala Söderköping. Här låg tidigare förskolan Solrosen, men sedan verksamheten lades ned för flera år sedan har huset mest stått tomt.

De nya ägarna tänker nu göra om skolbyggnaden till bostäder. På de tre våningarna är det tänkt att bli totalt nio hyreslägenheter, både i form av ettor, tvåor och treor.

Läs ocksåEn halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen

— Vi väntar bara på det sista när det gäller bygglovet. Vi vill sätta igång så fort som möjligt, säger Rikard Koski, förvaltare på hyresvärden Söderstaden.

Flera äldre byggnadsdetaljer ska bevaras vid ombyggnationen, bland annat snickerier, öppna spisar och en bakugn. På de två första våningsplanen ska några lägenheter även få balkong. Planen är att bostäderna ska stå klara för inflyttning redan under våren nästa år.

—  Det är planen just nu, men sedan får vi se. Det är ett gammalt hus och det är mycket som kan inträffa, säger Rikard Koski.

Läs ocksåHär ska rustas för 215 miljoner

Enligt Koski är det fortsatt stor efterfrågan på hyreslägenheter i Söderköping. Även efter att Ramunderstadens 56 lägenheter blev klara i våras på Vikingavallen.

— Det är inga problem, jag tror vi kommer kunna fylla upp det här huset snabbt. Vi har redan fått flera intresserade, det är många Söderköpingsbor och utflyttade som vill flytta hem igen, säger han.

Läs också Klart med ny Söderköpingshyra Nya bostäder byggs i Eriksvik Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.