Annons

Skola byggs om till lägenheter

Söderköping Från förskola till nya bostäder. Solrosens gamla byggnad i Söderköping ska göras om till nya hyreslägenheter.

Det var förra året som kommunen tog beslutet att sälja fastigheten på Bielkegatan 4 i centrala Söderköping. Här låg tidigare förskolan Solrosen, men sedan verksamheten lades ned för flera år sedan har huset mest stått tomt.

De nya ägarna tänker nu göra om skolbyggnaden till bostäder. På de tre våningarna är det tänkt att bli totalt nio hyreslägenheter, både i form av ettor, tvåor och treor.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

— Vi väntar bara på det sista när det gäller bygglovet. Vi vill sätta igång så fort som möjligt, säger Rikard Koski, förvaltare på hyresvärden Söderstaden.

Annons

Flera äldre byggnadsdetaljer ska bevaras vid ombyggnationen, bland annat snickerier, öppna spisar och en bakugn. På de två första våningsplanen ska några lägenheter även få balkong. Planen är att bostäderna ska stå klara för inflyttning redan under våren nästa år.

—  Det är planen just nu, men sedan får vi se. Det är ett gammalt hus och det är mycket som kan inträffa, säger Rikard Koski.

Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

Enligt Koski är det fortsatt stor efterfrågan på hyreslägenheter i Söderköping. Även efter att Ramunderstadens 56 lägenheter blev klara i våras på Vikingavallen.

Annons

— Det är inga problem, jag tror vi kommer kunna fylla upp det här huset snabbt. Vi har redan fått flera intresserade, det är många Söderköpingsbor och utflyttade som vill flytta hem igen, säger han.

Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.