Annons

Skolan på Hässleholmen växer

Borås Att hyresgästföreningen förhandlar hyror vet de flesta om. Men i Borås, driver de också en folkhögskola. En folkhögskola som nu växer på flera sätt.
Foto: Nils-Olof Larsson
Camilla Karlsson, rekor på Borås Folkhögskola som nu flyttat till nya lokaler.

Camilla Karlsson, rektor på Borås Folkhögskola, riktar ett tack till Hyresgästföreningen. Om skolan inte kunnat använda föreningens lokaler hade de inte kunnat spara ihop kapital för att skaffa egna lokaler, med nya möbler och ny teknisk utrustning.

– Det är ett otroligt lyft, både för personal och kursdeltagare. Nu är vi samlade på ett ställe. Nu känns det verkligen som en arbetsplats, som en riktig skola. Det hade inte gått om vi inte sparat på oss pengar under förra året genom att få använda Hyresgästföreningens lokaler.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De nya lokalerna invigdes i förra veckan med mat och musik. Men redan nu finns nya planer. I dagsläget erbjuder skolan en allmän kurs på grundskolenivå, i augusti är tanken att de ska dra igång en allmän kurs på gymnasienivå också.

Annons

– De nya lokalerna möjliggör detta. Men vi kommer att få anställa mer personal, säger Camilla Karlsson.

Att skolan ligger på Hässleholmen är ingen slump. Målgruppen är och har varit i första hand människor med utländsk bakgrund, som saknar grundskolekompetens. Men i och med att man nu ska börja med en kurs på gymnasienivå tror Camilla Karlsson att det kan bli ännu större bredd bland dem som söker sig till skolan.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

– Vi vill ha det så mångkulturellt som möjligt!

Läs också Lägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården" Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Derehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.